avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate djinn_ro

Activitate djinn_ro

am rezolvat-o partial..."am suna un prieten"
se poate inchide. multumesc
Buna ziua
Am un PFA si vreau sa vand carti online.
Eu am un stoc de marfa consistent la care am documente justificative, dar cumparat ca persona fizica "neautorizata" (in decursul anilor)
As dori sa transfer acest stoc pe PFA, la pretul de achizitie.
Acum..din ce stiu eu (si nu prea stiu)...venitul anual se calculeaza (sumar) din intrari si iesiri.
Problema:
anul 2022 - fac intrari de 100.000 RON si vand de 20.000 RON (10.000 achizitie), platesc 20.000, ramane stoc 90.000, sold 80.000, va rezulta la sfarsit de an o pierdere de 80.000 sau de 0 lei ?
anul 2023 - fac intrari de 0 RON, vand de 20.000 (10.000 achizitie), platesc 20.000, ramane stoc 80.000, sold 60.000
Intrebare:
pentru anul 2023 voi plati impozit? sau chitanta reprezinta o cheltuiala chiar daca are la baza o factura din anii precenenti?
Intreb pt ca nu stiu cum e mai bine sa-mi transfer stocul...cate 20.000 anual (cazul din enunt) sau tot odata
Stocul vreau sa-l transfer cu borderou achizitie si voi anexa facturile originale/extrase bancare pt a se vedea ca nu am facut profit.
Si am senzatia ca le cam ametesc...intrari, iesiri, plati, cheltuieli, etc...
Multumesc
Dan
multumesc
deci rationamentul meu are ceva logica in el :)
Buna ziua
As avea o intrebare, faptul este pur teoretic (a aparut in urma unor discutii) dar cred ca sunt suficiente cazuri in Romania.

Se cunosc urmatoarele:
- angajatul lucreaza la un magazin care comercializeaza telefoane intr-un centru comercial
- firma ii propune liber in alte zile, dar angajatul vrea sa-si petreaca timpul cu familia in prima si a doua zi de Pasti, deci refuza
- locul de munca nu intra sub incidenta art 140 / 141 - doar ca firma respectiva doreste sa faca mai mult profit (ca toate de altfel)
- mai avem Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 22/2015: Art. 141 Codul muncii. Fapta de a desfășura activități în centrele comerciale în zilele de sărbătoare legală:
Fapta angajatorului de a desfășura activități de comercializare cu amănuntul a produselor nealimentare în punctele de lucru din centrele comerciale, în zilele de sărbători legale prevăzute de art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, nu întrunește elementele constitutive ale contravenției prevăzute de art. 260 alin. (1) lit. g) din această lege, atunci când angajatorul și-a îndeplinit obligațiile prevăzute de art. 142 din același act normativ.


Intrebari:
- Un angajat poate refuza sa munceasca intr-o zi de sarbatoare legala ? (repet, nu intra nu intra sub incidenta art 140 / 141)
- Daca angajatul este obligat sa vina la munca impotriva vointei lui (in zilele de sarbatoare legala) prin sanctiuni (sau amenintari verbale cu sanctiuni, care pot fi probate - martori) se poate considera incalcarea art. 4 din codul muncii ?
Art. 4
(1) Munca forţată este interzisă.
(2) Termenul muncă forţată desemnează orice muncă sau serviciu impus unei persoane sub ameninţare ori pentru care persoana nu şi-a exprimat consimţământul în mod liber.


Va multumesc