Despre obtinere ajutor de deces pentru pensionar decedat.
Dupa cum cred eu , problema are 2 faze : a. depunere de acte ; b,incasare ajutor
-se poate ca o persoana sa depuna actele si beneficiar sa fie alta persoana , prin virament in contul curent ?
-numele din cerere trebuie sa fie identic cu numele de cont curent unde se va face plata ?
-in privinda depunerii de acte , exista vreo constringere pentru cel ce depune actele ? ce insemna "oricare persoană care face această dovadă de cheltueli"
-trebuie ca numele la cel ce depune actele sa fie identic cu numele din factura de justificare cheltueli ?
Am fost la directia judeteana de date , ... si mi-au spus ca posibilitatea a devenit activa pentru judet , incepind cu 1.04.25
la starea civila !?? . Dar cum sa fac concret inca nu stiu . Acolo exista cam 3 zone de activitate : declarare decese , transcriere decese , duplicate certificat deces + anexa24 . Care din aceste zone ar putea sa aiba acesta noua sarcina ?
Sint la 400 km de locul decesului .
1. Daca exista in baza de date decesul confirmat , si baza de date este comuna pentru toate judetele , de ce nu se poate sa ma prezint in judetul meu , la starea civila , cu documentele necesare si sa se elibereze certificatul ?
2. Certificat deces electronic ? si cum se poate transforma in hirtie , de moment ce peste tot se cere hirtie ?
Adeverinta de inhumare a fost emisa .
Certificatul de deces insa nu a fost emis . Ca il voi obtine online . Din ce am inteles ,chiar si online , trebuie sa ma perzint in anumite locuri autorizate .
Care este procedura de obtinere online ?
In urma declararii decesului , se obtine avederinta de inhumare. Adeverinta de inhumare este diferita de certificatul de deces .
Nu vad asa un motiv logic , pentru cazul cind nu exista rude de gr1 in viata , rudele de gr2 sa nu poata obtine certificatul de deces .
Nu m-am putut lamuri , cine are dreptul de a solicita la starea civila obtinerea certificat deces , evident dupa ce depune actele necesare ?
Informatiile pe care le-am gasit sint foarte posibil sa nu le fi inteles bine.
Deasemenea cind este necesar procura pentru acesta operatie.
Si ce se intimpla in urma contestatiei ? Se declara nula decizia si casa de pensii este silita sa faca un nou calcul ?
Decizi nu contine informatii de calcul ; daca este calculata corect , ce se intimpla ?