avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere Certificat de Deces Nu m-am putut lamuri , ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere Certificat de Deces Nu m-am putut lamuri , cine are ...

Procedura Obtinere Certificat de Deces

Nu m-am putut lamuri , cine are dreptul de a solicita la starea civila obtinerea certificat deces , evident dupa ce depune actele necesare ?
Informatiile pe care le-am gasit sint foarte posibil sa nu le fi inteles bine.
Deasemenea cind este necesar procura pentru acesta operatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2025
laura1016, utilizator
Cel mai recent răspuns: laura1016 , utilizator 10:51, 11 Aprilie 2025
Numai rudele de gradul 1 pot cere certificatul de deces de la primarie. Alte persoane, rude, care anunta decesul la primarie si depune constatarea de deces emisa de catre medicul de familie, primeste doar adeverinta pentru inhumare.
Si daca nu exista rude de gradul 1 ? care este procedura ?
Pot fi alte rude de gr. 2 care prezinta buletinul si actul medical care stabileste decesul la primarie.
In urma declararii decesului , se obtine avederinta de inhumare. Adeverinta de inhumare este diferita de certificatul de deces .
Nu vad asa un motiv logic , pentru cazul cind nu exista rude de gr1 in viata , rudele de gr2 sa nu poata obtine certificatul de deces .
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2025
laura1016, utilizator
Certificatul de deces poate fi obținut de persoana îndreptățită, ce poate fi rudă ( soț, copil, nepot, părinte, frate - în lipsa unei rude poate beneficia o alta, de la caz la caz), moștenitor testamentar ori altă persoană beneficiara a unui drept în acest sens (de exemplu proprietarul unui imobil asupra căruia decedatul a avut drept de uzuzfruct, etc) .

Procura este necesară atunci când solicitantul (persoana îndreptățită) nu se poate prezenta personal pentru depunerea cererii și ridicarea certificatului de deces.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2025
georgiana.td, utilizator

Alte discuții în legătură

Dovada stării civile anexa nr. 9 dariad dariad Doresc sa obtin o adeverinta sau Dovada stării civile din care sa rezulte decesul unei matusi. De fapt mi-ar fi trebuit o copie xerox simpla dupa Certificatul ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces keti keti Cine poate ridica certificatul de deces de la primarie daca decedatul nu are urmasi si a fost inmormantat de o vecina ? (vezi toată discuția)
Pierdut certificat nastere si de casatorie rmarius rmarius BUNA ZIUA ! Am pierdut certificatul de nastere , si certificatul de casatorie . Ce pasi trebuiesc urmati pentru obtinerea duplicatelor? Va multumesc f. ... (vezi toată discuția)