avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate anapopescu23

Activitate anapopescu23

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa aflu daca e, ca traducator autorizat de MJ pe engleza, imi pot traduce singura propriile acte (identitate, studii). Exista vreo reglementare legala in acest sens?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Nu este facuta nicio schita. In act scrie ca ei i s-a vandut terenul de 275 mp si casa de pe el. Casa are 20-30 de metri, restul de teren nu are nicio delimitare.
Bunica inainte sa moara i-a lasat tatalui meu prin succesiune, pentru ca el a avut grija de ea, partea sotului decedat (bunicul meu) care i-ar fi revenit ei (bunicii), verisoara fiind plecata din tara de ani buni. Tata si bunica i-au promis verisoarei 275 de metri, partea ei de la mama sa (sora tatei, decedata), iar ca nu se faca inca o succesiune tata si bunica i-au dat aceasta parte prin act de vanzare-cumparare, dar in fapt nu s-a platit nimic. Actul este datat 2008, este autentificat de notar. Noi am platit tot timpul toate cheltuielile, inclusiv impozitele, am avut grija de curte si dorim ca, intr-un fel sau altul, sa nu se instraineze parte din curte.
Va multumesc.
Dar ea ca sa poata vinde nu trebuie sa faca mai intai o delimitare? pentru ca in acte este scris 275 din 1000 mp fara sa se stie exact care e suprafata ei. Si cine decide cum se delimiteaza? Fiindca ambele case (a mea si a ei) sunt alaturate, iar impartirea ar insemna ca ea sa nu mai aiba acces la casa proprie. Multumesc!
Buna ziua,
Detin la tara o curte de 1000 mp. Din ei, 275 mp sunt ai verisoarei mele, obtinuti prin vanzare-cumparare de la tatal meu (restul sunt ai mei in urma succesiunii). Nu este facuta nicio delimitare, in acte se specifica doar ca una din cele 2 case este a ei si teren = 275 mp. Aceasta verisoara vrea sa-si vanda partea. Fiind in relatii destul de proaste, nu vrea sa imi vanda mie, desi eu vreau. Ce ma inereseaza este daca eu am drept de preemtiune in ceea ce priveste bucata respectiva de teren.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Duplicat titlu de proprietate
Va multumesc frumos. Am mentionat ca titlul original este pe numele bunicului, insa nu am precizat ca acesta este decedat. Tata (de asemenea decedat) a primit in urma succesiunii un certificat de mostenitor in care este trecut si acest teren, nu a mai facut titluri separate pe terenuri si imobil, acestea ramanand in exclusivitate pe numele bunicului. In acest caz, noi ca mostenitoare (dar fara succesiune facuta) cum putem cere acest duplicat? Este oare suficient certificatul de mostenitor al tatei? Poate sa solicite duplicatul oricine il declara in M.O. ca pierdut? Mii de multumiri!
Dorim sa deschidem masa succesorala. Eu si sora mea suntem singurele mostenitoare ale tatei. Am obtinut anexa 24 de la primarie, insa ne lipseste un titlu de proprietate in original pt un teren de 2500mp in jud. Dambovita (avem doar o copie). Banuiesc ca notarul va cere originalul. Dorim sa cerem eliberarea unui duplicat. Unde ne adresam si ce acte sunt necesare? Mentionez ca pe acest titlu este trecut bunicul (tatal tatei). Multumesc.