avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate nicu543

Activitate nicu543

Multumesc pentru raspuns. Am impresia ca nu s-a inteles bine situatia descrisa de mine. Strada pe care ma aflu nu are linii de tramvai, ci strada pe care vreau sa virez la stanga are.
Precum in poza urmatoare: [ link extern ]
Masina rosie sunt eu, iar cea albastra celalalt sofer.
Patesc des urmatorul scenariu in trafic (intr-un anume loc de fiecare data), dar nu am reusit sa imi lamuresc din legilatie cum este corect.

Am nevoie sa virez la stanga de pe o straduta mica, pe o sosea un pic mai mare. Soseaua mai mare (pe care virez) are o banda pe sens plus sine de tramvai. Dau semnal stanga, ma asiguri la masinile care vin din stanga, apoi inaintez pana pe liniile de tramvai, unde ma opresc si astept pentru a da prioritate celor care vin din dreapta (inainte de a intra pe banda). Intre timp un sofer nerabdator (din spatele meu) inainteaza si el pe liniile de tramvai, dar in dreapta mea (ba chiar avanseaza un pic mai mult ca mine cu botul masinii). Acuma vizibiliatea mea este obstructionata partiala de masina lui si cand se iveste un moment prielnic el vireaza stanga si intra inaintea mea pe banda. Eu daca mai am timp sa intru, trebuie sa intru in spatele lui. Daca nu mai am timp, sunt fortat sa astept pe liniile de tramvai un viitor moment prielnic.

Este legal ce a facut celalalt sofer? Nu este asta o forma de depasire prin dreapta in timpul virajului la stanga?
Multumesc pentru raspuns.
O exprimare nefericita. Ce am vrut sa zic este "Daca nu te opreste pe loc, mai poate veni acasa ceva?"
Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de suspendarea permisului de conducere.
Am o dezbatere de mai mult timp cu un prieten (de la un incident de mai demult din trafic).

Intrebarea ar fi asta: Daca cineva incalca legistaltia intr-un mod care se pedepseste cu suspendarea permisului (ex: trece pe rosu, nu da prioritate, etc.) si este vazut de un echipaj de politie, dar nu este oprit de acestia. Ii poate veni prin posta acasa instintarea de suspendare a permisului? Sau daca nu a fost oprit pe loc, a scapat?
Buna ziua,

Va salut. Am obiceiul sa ma plimb des pe munte singur, lucru care poate deveni ocazional periculos. Drept urmare in general am in rucsac mai totimpul un cutit tactic militar Ka-Bar (lama 13,5 cm si lungime totala 24 cm). Lama este inegrita si aspectul cutitului il face in mod clar sa arate a arma si nu a unelta.
Pe langa cutitul respectiv am si un spray cu piper pentru ursi (cu concentratie ridicata).
Recent mi-a fost atrasa atentia ca ar putea sa nu fie legal sa umblu cu aceste dracii dupa mine. As dori sa aflu in ce masura am voie sa umblu cu ele?
Ideea e ca le tin dupa mine doar pe munte (in rucsac) si in mod evident trebuie sa conduc cu ele in bagaj pana la munte.

Va multumesc.