avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrebare legata de suspendarea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrebare legata de suspendarea permisului de conducere

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de suspendarea permisului de conducere.
Am o dezbatere de mai mult timp cu un prieten (de la un incident de mai demult din trafic).

Intrebarea ar fi asta: Daca cineva incalca legistaltia intr-un mod care se pedepseste cu suspendarea permisului (ex: trece pe rosu, nu da prioritate, etc.) si este vazut de un echipaj de politie, dar nu este oprit de acestia. Ii poate veni prin posta acasa instintarea de suspendare a permisului? Sau daca nu a fost oprit pe loc, a scapat?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:50, 26 August 2016
A scapat ?
O exprimare nefericita. Ce am vrut sa zic este "Daca nu te opreste pe loc, mai poate veni acasa ceva?"
Exprimarea dvs. nu-i nefericita, practic conducatorul auto intr-o asemenea situatie ar trebui sa fi scapat. Legal, contraventia trebuie constatata pe loc si intocmit Pv.
Exceptie: radare fixe.

P.s.
Eu am pus semnul (?) in mod nefericit, ar fi trebuit sa scriu - A scapat !
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2016
trandafir2, moderator
Multumesc pentru raspuns.
nicu543 a scris:

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de suspendarea permisului de conducere.
Am o dezbatere de mai mult timp cu un prieten (de la un incident de mai demult din trafic).

Intrebarea ar fi asta: Daca cineva incalca legistaltia intr-un mod care se pedepseste cu suspendarea permisului (ex: trece pe rosu, nu da prioritate, etc.) si este vazut de un echipaj de politie, dar nu este oprit de acestia. Ii poate veni prin posta acasa instintarea de suspendare a permisului? Sau daca nu a fost oprit pe loc, a scapat?

Oprirea pe loc inseamna flagrant si nu este singura modalitate prin care cineva raspunde in fata legii. Politia urmeaza sa demonstreze, daca poate, prin orice alt mijloc legal - aici este de discutat - ca, la data, in locul, automobilul cu nr., a savarsit urmatoarea contraventie/infractiune. Detinatorul automobilului va fi notificat de catre politie sa confirme ca era la volan sau, daca nu, sa declare cine conducea autovehicolul. Asta daca prin alte mijloace de proba nu este stabilit deja cine era la volan.
Politia nu este "copilul ploii", la mana oricarui adolescent cu cosuri care a furat masina lui taica-su si "o sterge" de la locul faptei.

Alte discuții în legătură

Am incercat sa mut masina si nu am avut permis ionuts1982 ionuts1982 salut. am si eu o intrebare exista vreo lege in care sa ma apere . in urma cu 2 luni prietenul meu a baut suficient de mult incat a parcat masina undeva in ... (vezi toată discuția)
Legalitate suspendare permis de conducere daca am fost nevoit sa depasesc, incercand sa evit coliziunea andreea1824 andreea1824 Buna ziua, Am depasit pe linie continua fortat pentru a evita un autoturism care nu a oprit la STOP apoi cu tot efortul meu s-a produs un accident cu pagube ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere fals alupos alupos buna ziua. am facut greseala acum ceva timp in urma printr-un prieten ocazional de a face un permis fals pt a-mi gasi mai repede/usor loc de munca, astazi, ... (vezi toată discuția)