avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legalitate suspendare permis de conducere daca am fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legalitate suspendare permis de conducere daca am fost nevoit sa depasesc, incercand sa evit coliziunea

Buna ziua,
Am depasit pe linie continua fortat pentru a evita un autoturism care nu a oprit la STOP apoi cu tot efortul meu s-a produs un accident cu pagube materiale.
Este legal sa se suspende permisul de conducete daca am fost nevoit sa depasesc, incercand evitarea coliziunii?
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 17:49, 1 Septembrie 2015
Faceti contestatie la PV si demonstrati cazul fortuit.
Cazul fortuit (sau ceea ce ati mentionat dvs., respectiv incercarea de a evita un accident) reprezinta o cauza de exonerare a sanctiunii contraventionale.
Cazul fortuit este o cauză care înlătură caracterul contravenţional al faptei, iar aceste cauze se constată numai de instanţa de judecată (art. 11, alin. 5 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor). Prin urmare, agentul de poliție nu putea să facă altceva decât să vă sancționeze contravențional. Îmi pare rău, însă numai în instanță rezolvați această situație.
Un autovehicul era oprit la indicatorul rutier "Oprire" (STOP). Inseamna ca respectivul conducator auto se asigura intrucat se afla pe un drum fara prioritate. Dvs. aveati obligati sa opriti in spatele autovehiculului oprit, iar dupa autovehiculul din fata a plecat dvs. aveati aceeasi obligatie. Dvs., fie din cauza vitezei prea mari, fie din neatentie, nu ati fi putut opri in siguranta in spatele celuilalt autovehicul si ati ales varianta savarsirii a mai multor contraventii.
Puteti sa depune o plangere contraventionala cerand anularea procesului verbal de contraventie, dar sansele de castig sunt, dupa parerea mea, minime.
ing. Ioan Ciobanu
Andreea1824 explicati putin ; 1-daca nu a oprit la Stop si era in fata dvs cu ce v-a impiedicat?
2- daca venea din lateral si nu a oprit dvs prin depasire nu ati fi intrat in el ? Trebuia sa opriti, nu ? sau viteza nu va permitea? Unde gresesc , ca nu inteleg manevra dvs.? Multumesc pentru eventuale lamuriri.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
ludo, utilizator
Sunt martori sau alte probe ca lucrurile s-au intamplat intocmai cum relatati?
Contestati PV in termen (15 zile de la comunicare) si ... succes .
In cazul unui raspuns nefavorabil , indreptativa impotriva politiei ,se obtine certificat de grefa cu care se recupereaza permisul pana la terminarea procesului .

Alte discuții în legătură

Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)
Accident auto Stefanmar Stefanmar Va scriu si eu întâmplarea unui prieten. La ora 24 Acesta se deplasa cu mașina Logan din direcția Nord spre Vest a orașului, undeva a ... (vezi toată discuția)