avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dublarea prin dreapta in timpul vitajului la stanga
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dublarea prin dreapta in timpul vitajului la stanga

Patesc des urmatorul scenariu in trafic (intr-un anume loc de fiecare data), dar nu am reusit sa imi lamuresc din legilatie cum este corect.

Am nevoie sa virez la stanga de pe o straduta mica, pe o sosea un pic mai mare. Soseaua mai mare (pe care virez) are o banda pe sens plus sine de tramvai. Dau semnal stanga, ma asiguri la masinile care vin din stanga, apoi inaintez pana pe liniile de tramvai, unde ma opresc si astept pentru a da prioritate celor care vin din dreapta (inainte de a intra pe banda). Intre timp un sofer nerabdator (din spatele meu) inainteaza si el pe liniile de tramvai, dar in dreapta mea (ba chiar avanseaza un pic mai mult ca mine cu botul masinii). Acuma vizibiliatea mea este obstructionata partiala de masina lui si cand se iveste un moment prielnic el vireaza stanga si intra inaintea mea pe banda. Eu daca mai am timp sa intru, trebuie sa intru in spatele lui. Daca nu mai am timp, sunt fortat sa astept pe liniile de tramvai un viitor moment prielnic.

Este legal ce a facut celalalt sofer? Nu este asta o forma de depasire prin dreapta in timpul virajului la stanga?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 09:09, 18 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca strada are un o banda pe sens si o linie de tramvai nu aveti ce cauta pe linia de tramvai, inaintati pe banda de mers pana in intersectie si apoi efectuati manevra de schimbare a sensului de mers prin traversarea liniei de tramvai. Ceilalti conducator iauto trebuie sa astepte in spatele dvs pana efectuati virajul.
Multumesc pentru raspuns. Am impresia ca nu s-a inteles bine situatia descrisa de mine. Strada pe care ma aflu nu are linii de tramvai, ci strada pe care vreau sa virez la stanga are.
Precum in poza urmatoare: [ link extern ]
Masina rosie sunt eu, iar cea albastra celalalt sofer.
acest răspuns util
Strada e care v-ați aflat înaintea pătrunderii n intersecție are o singură bandă de circulație pe sens. Pătrunderea și traversarea intersecției se face în ordinea sosirii la intrarea în intersecție.
acest răspuns util
Cel care te face prin dreapta e genul de soferache care nu are timp sa astepte la coada pentru ca el considera ca timpul lui e mai pretios ca al tau. Nu, nu e legal ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)