avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate PsiClaudiu

Activitate PsiClaudiu

Va multumesc pentru raspunsuri, am transmis informatiile mai departe.

adriandimitriu a scris:

1. inainte de deschiderea procedurii succesorale? nu poate
2. desigur. refuzul n-are nici o legatura cu valorile in discutie.
atentie, deschiderea procedurii implica acceptarea succesiunii de catre cel care a initiat-o

Multumesc pentru raspuns, la punctul doi inca mai am o dilema. Daca refuzul statutului de mostenitor nu are nici o legatura cu valorile datoriilor asta inseamna ca poate mosteni datoriile chiar si fara statutul de mostenitor?
Un decedat a lasat in urma datorii, cea mai apropiata ruda este un var de gradul 2, i-a facut inmormantarea. Decedatul a lasat in urma o casa si o masina, datorii la CAR, la interlopi si probabil la banci pentru ca avea poprire pe salariu. Decedatul mai avea de impartit cu varul lui o casa care a apartinut mamei decedatului si mamei varului.

Intrebarile:

Cum afla varul cate datorii avea decedatul?
Daca datoriile depasesc valoarea proprietatilor mostenite, varul poate refuza statutul de mostenitor?
Buna ziua, sper ca am ales forumul corect.

Acum un an o bunica a venit la mine la cabinet sa obțină un aviz psihologic de luare in plasament pentru nepoata sa de 7 ani pe care a crescut-o de la 1 an, singura. Mama fiind plecata in străinătate, se presupune ca ar fi intrat in alta relație și ar fi declarat in acte alt tata pentru fetita care s-a prezentat in instanta și a declarat deja ca nu este tatăl fetei.

Tatăl adevarat, fiul bunicii care o creste, locuiește cu bunica și cu fetita dar nu figurează ca ar fi tatăl ei in acte.

Bunica nu a reușit sa obțină plasament pentru nepoata deoarece mama nu a vrut sa se prezinte sa semneze. De la 1 an o creste bunica dintr-o pensie mica și mama ( care este in afara tarii ) ei nu i-a trimis niciodată bani sau sa o sune din orice motiv. Acum bunica risca sa ii fie luata nepoata după ce a crescut-o ani întregi iar nepoata se roagă de ea sa nu o dea. Practic nu o cunoaște pe mama.

M-a sunat bunica acum câteva minute disperata sa o ajut. Eu nu stiu cu ce sa o ajut in afara sa ii gasesc un laborator mai ieftin pentru test ADN, daca poate dovedi fiul bunicii ca este tatal fetei atunci poate semna el pentru luare in plasament si astfel se rezolva tot. Bunica si tatal nu au bani pentru test de ADN.

Asta e situația, va rog sa ma sfătuiți.
Va salut stimati cititori, sunt nou pe aici si nu stiu daca postez in forumul potrivit..

Un prieten se judeca cu statul sa nu mai plateasca taxa de mediu pentru masina, m-a rugat sa intreb aici pentru ca el nu se pricepe la calculatoare. Daca suspenda sau amana dosarul este posibil ca din 1 februarie sa fie scutit de taxa de mediu fara sa mai plateasca taxa de timbru pentru tribunal?
Răspuns la discuția Denunţarea calomnioasă
Va multumesc pentru raspuns :)
Buna ziua/seara/dimineata si bine v-am gasit, asta e primul meu post pe forum :frantic: :justcuz:

Nu stiu daca aceasta intrebare ajunge in zona potrivita.

Intreb pentru un prieten( caruia ii vom atribui un nume fictiv -> Gigi ) care nu are acces la internet, a primit un control de la furnizorul de energie electrica pe baza unei reclamatii. Nu au gasit nimic in afara legii iar Gigi vrea sa afle cine a facut reclamatia.

Este vreo modalitate de a afla care este persoana care a facut plangerea? I-a intrebat pe cei care au facut control si acestia au zis ca "nu avem voie sa spunem". Gigi vrea sa stie pe cine trebuie sa dea in judecata pentru daune morale sau hartuire si cum trebuie sa procedeze.

Va multumesc anticipat pentru atentie si tot ce voi invata de la dvs voi folosi pentru a-i ajuta pe altii.