avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate DragosVoicu

Activitate DragosVoicu

Vă mulţumesc. Deci, dacă pierd apelul, partea adversă ar putea să-mi ceară cheltuielile de judecată inclusiv de la Fond? (chiar dacă eu am câştigat la Fond?).
Din păcate, Casa de Pensii nu dă decât lista cu contribuţiile declarate. Eu aş vrea să solicit un document de la fostul angajator, dar nu ştiu ce anume să cer. În mod normal, dat fiind faptul că acum totul se depune electronic şi este înregistrat, nu ar mai trebui să mi se solicite nimic, însă în reglementările oficiale se spune că trebuie să păstrez documentele aferente. Dar nu se pomeneşte nimic despre ce înseamnă documentele aferente, care sunt acestea. Eu sunt întregistrat şi în SPV, şi rezultă şi de acolo ce angajatori am avut şi contribuţiile declarate aferente. Dar - repet - este vorba doar de contribuţiile declarate. Eu ştiu că au fost plătite, nu am niciun dubiu asupra acestui fapt, este o firmă foarte mare şi foarte serioasă, care nu a avut niciodată vreo datorie la stat, dar problema mea este ce documente trebuie să le solicit pentru ca peste 10 ani, când voi depune dosarul, să pot arăta că am avut această perioadă de contribuţie aici. Mulţumesc
Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu un răspuns la următoarea problemă. Am obţinut, timp de câteva luni, venituri în baza unui contract pe drepturi de autor. Contractul era sub formă de reţinere la sursă a tuturor impozitelor şi contribuţiilor, iar impozitul a fost reţinut sub formă de impozit final. Firma respectivă a declarat şi a achitat tot ceea ce trebuia. Aş vrea să ştiu, însă, ce documente ar trebui să solicit eu la această firmă cu care să pot dovedi, peste ani, că am cotizat la pensii în intervalul respectiv.
2) De asemenea, dat fiind faptul că în momentul de faţă obţin venituri tot în baza unui contract pe drepturi de autor (încheiat cu o altă firmă, dar în aceleaşi condiţii ca cel despre care aminteam mai sus, deci achit impozitul ca impozit final), dar contribuţia la sănătate care mi se reţine este, în acest caz, cu 10 lei mai mică decât contribuţia minimă (deci, baza la care se calculează este mai mică decât salariul minim pe economie), vă rog mult să-mi spuneţi ce trebuie să fac pentru a fi în regulă cu această contribuţie la sănătate, unde şi când trebuie să plătesc diferenţa de 10 lei lunar. Vă mulţumesc foarte mult
Bună ziua,
Vă rog să mă ajutaţi cu o lămurire la următoarea problemă. Am câştigat un proces la instanţa de fond şi nu am solicitat la momentul respectiv cheltuielile de judecată. Doresc să le solicit printr-o acţiune pe cale separată. Deoarece apelul încă nu s-a judecat (deoarece încă nu s-a emis motivaţia la procesul pe fond şi, deci, partea adversă nu a putut introduce până acum apel, dar o va face după ce primeşte motivaţia la primul proces), aş vrea să ştiu dacă, în situaţia în care eu pierd la apel, mai pot solicita pe cale separată cheltuielile de la fond? De asemenea, vă rog să-mi spuneţi dacă, în aceeaşi ipoteză în care eu aş pierde apelul, va trebui să plătesc cheltuielile de judecată părţii adverse şi pentru procesul la fond (pe care l-am câştigat eu)? Vă mulţumesc mult
Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o lămurire pentru următoarea situaţie. În urmă cu câteva zile s-a finalizat judecarea la instanţa de fond a unui dosar unde am fost intervenient în nume propriu. În calitate de reclamant era o rudă a mea, iar pârât era primăria unei localităţi. Instanţa a admis cererea mea de intervenţie în nume propriu şi a respins crerea reclamantei, deci la fond am câştigat eu. Eu nu am solicitat la acel moment cheltuieli de judecată. Acum, reclamanta va face apel. Aş vrea să ştiu dacă, în situaţia în care ea (reclamanta) va câştiga la apel, iar eu, implicit, voi pierde, şi dacă ea va solicita cheltuieli de judecată, înseamnă că va trebui să plătesc aceste cheltuieli şi de la apel şi de la fond (chiar dacă la fond am câştigat eu)? De asemenea, vă rog să-mi spuneţi, tot în situaţia în care ea va câştiga la apel, dacă acele cheltuieli de judecată care îi vor fi aprobate de instanţă se vor împărţi între mine şi primăria respectivă (care avea calitatea de pârât) sau va trebui să le plătesc doar eu, în calitate de persoană fizică?
Vă mulţumesc mult
Va multumesc. Este vorba despre tatal meu, care a fost citat anterior in calitate de martor, deci nu a avut nevoie de avocat. Nu ştiu dacă va mai fi sau nu citat dar, în cazul în care va fi iar audierea va fi stabilită exact în intervalul în care este plecat nu aş vrea ca această plecare (este o minivacanţă cu familia) să aibă consecinţe la adresa lui de genul aducere ulterioară cu mandat sau amendă. Mai ales că această plecare de 5 zile este stabilită (cu toate costurile achitate) încă din luna aprilie pentru luna iulie. Sper, totuşi, să nu avem acest ghinion. Vă mulţumesc mult
Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o informaţie. Dacă o persoană este citată la Parchet (în calitate de martor sau în calitate de suspect - nu ştiu dacă am folosit termenii corecţi) şi în ziua respectivă nu poate merge (fiind plecat 5 zile din ţară), la ce riscuri se supune? Poate depune o cerere la registratura ca să fie audiat înainte sau după intervalul în care este plecat? Precizez că de fiecare dată când a fost chemat s-a prezentat. Întrebarea este pur ipotetică, doar pentru situaţia în care ziua în care va fi chemat la audieri va fi chiar în intervalul celor 5 zile. Ce demersuri trebuie să facă în situaţia în care "invitaţia" este chiar pentru una din acele zile pentru ca să fie în regulă (deci să nu se trezească ulterior cu mandat de aducere, pentru că în niciun caz nu e o persoană care să se sustragă). Vă mulţumesc mult