Bună ziua,
Vă rog să mă ajutaţi cu o lămurire la următoarea problemă. Am câştigat un proces la instanţa de fond şi nu am solicitat la momentul respectiv cheltuielile de judecată. Doresc să le solicit printr-o acţiune pe cale separată. Deoarece apelul încă nu s-a judecat (deoarece încă nu s-a emis motivaţia la procesul pe fond şi, deci, partea adversă nu a putut introduce până acum apel, dar o va face după ce primeşte motivaţia la primul proces), aş vrea să ştiu dacă, în situaţia în care eu pierd la apel, mai pot solicita pe cale separată cheltuielile de la fond? De asemenea, vă rog să-mi spuneţi dacă, în aceeaşi ipoteză în care eu aş pierde apelul, va trebui să plătesc cheltuielile de judecată părţii adverse şi pentru procesul la fond (pe care l-am câştigat eu)? Vă mulţumesc mult
Cheltuielile de judecata le puteti solicita pe cale separata numai dupa ce solutia ramane definitiva.
La acest moment puteti solicita in apel cheltuielile de judecata, adaugandu-le si pe cele de la fond.
Da, daca pierdeti in apel, partea adversa este indreptatita sa va solicite cheltuielile de judecata.
Vă mulţumesc. Deci, dacă pierd apelul, partea adversă ar putea să-mi ceară cheltuielile de judecată inclusiv de la Fond? (chiar dacă eu am câştigat la Fond?).
Daca pierdeti apelul partea adversa va poate cere cheltuieli de judecata inclusiv fond castigat de dvs.,deoarece daca partea adversa castiga in calea de atac(ape) inseamna ca a fost desfiintata(partial sau total-inclusiv chetluieli judecata) hotararea de la fond.