Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o informaţie. Dacă o persoană este citată la Parchet (în calitate de martor sau în calitate de suspect - nu ştiu dacă am folosit termenii corecţi) şi în ziua respectivă nu poate merge (fiind plecat 5 zile din ţară), la ce riscuri se supune? Poate depune o cerere la registratura ca să fie audiat înainte sau după intervalul în care este plecat? Precizez că de fiecare dată când a fost chemat s-a prezentat. Întrebarea este pur ipotetică, doar pentru situaţia în care ziua în care va fi chemat la audieri va fi chiar în intervalul celor 5 zile. Ce demersuri trebuie să facă în situaţia în care "invitaţia" este chiar pentru una din acele zile pentru ca să fie în regulă (deci să nu se trezească ulterior cu mandat de aducere, pentru că în niciun caz nu e o persoană care să se sustragă). Vă mulţumesc mult
Depuneti la dosar o cerere din care sa rezulte ca nu va puteti prezenta la audiere in perioada respectiva.
Va poate insa audia a doua zi in acest caz.
Mai exista si varianta sa aveti avocatul angajat care sa se ocupe de aceasta problema daca este cineva la domiciliul dvs. care sa stie ca ati fost citat cat timp sunteti plecat din tara.
Avocatul poate face el demersurile si sa anunte organul judiciar.
Va multumesc. Este vorba despre tatal meu, care a fost citat anterior in calitate de martor, deci nu a avut nevoie de avocat. Nu ştiu dacă va mai fi sau nu citat dar, în cazul în care va fi iar audierea va fi stabilită exact în intervalul în care este plecat nu aş vrea ca această plecare (este o minivacanţă cu familia) să aibă consecinţe la adresa lui de genul aducere ulterioară cu mandat sau amendă. Mai ales că această plecare de 5 zile este stabilită (cu toate costurile achitate) încă din luna aprilie pentru luna iulie. Sper, totuşi, să nu avem acest ghinion. Vă mulţumesc mult