avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citaţie Tribunal! HELP!!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citaţie Tribunal! HELP!!

Buna ziua.Vă rog foarte mult sa mă ajutaţi,in legătura de întrebarea mea.
Am primit astăzi o citaţie că peste 2 săptămani trebuie să mă prezint în calitate de martor la o instanţă unde eu nu pot sa mă prezint nicicum,pentru că eu mâine plec la lucru în străinătate şi nu am posbilitatea de a întoarce pe această dată.
Întrebarea mea ar fi că ce mi sar putea întămpla?E problemă mare dacă nu mă prezint?
În citaţie scrie:În cay de nepreyentare nejustificată urmare a citării sau sustragere de la primirea citaţiei,o persoană poate fi adusă în faţa instanţei de judecată pe baya unui mandat de aducere.(mă găndesc asta stiţi)

Aştept răspuns! Cu stimă!
Cel mai recent răspuns: x-avier , utilizator 15:49, 11 Martie 2016
Transmiteti catre instanta ca plecati din tara, plus copie documente care sa ateste aceste lucruri.
Nu vi se va intampla nimic in acest caz.
Faceţi o adresă către instituţia care v-a tirmis citaţia în care să menţionaţi de ce nu puteţi să vă prezenaţi şi eventual ce costuri v-ar face o asemenea deplasare (costuri pe care ar trebui să vi le restituie persoana care v-a chemat). Să nu uitaţi să menţionaţi şi nr dosarului pentru a vă putea identifica.
Problema e ca eu maine plec!!Mă puteţi îndruma un pic mai detaliat dacă vă rog!Cum pot transmite acest lucru catre instanta si ce documente trebuie?Oare pot sa las citatia la cineva si sa anunte el?
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
x-avier, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit a doua citatie ca martor an dosar civil Stefan 71 Stefan 71 Buna ziua am primit a doua citatie sa ma prezint ca martor, la prima nu am ajuns din motive financiare la a doua voi merge ,dar va antreb sa fi scapat de ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces, consecinte anca_b93 anca_b93 În primul rând, îmi cer scuze dacă nu am ales categoria corectă.. Bună seara! Vă deranjez cu o mică nelămurire. La începutul anului mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu mă prezint în instanța? Brodacs Brodacs Am un dosar pe rol, în calitate de intimat debitor, nu am plătit un credit la timp , deși l am achitat acum Dupa ce am primit o citatie , se poate judeca in ... (vezi toată discuția)