Buna ziua.Vă rog foarte mult sa mă ajutaţi,in legătura de întrebarea mea.
Am primit astăzi o citaţie că peste 2 săptămani trebuie să mă prezint în calitate de martor la o instanţă unde eu nu pot sa mă prezint nicicum,pentru că eu mâine plec la lucru în străinătate şi nu am posbilitatea de a întoarce pe această dată.
Întrebarea mea ar fi că ce mi sar putea întămpla?E problemă mare dacă nu mă prezint?
În citaţie scrie:În cay de nepreyentare nejustificată urmare a citării sau sustragere de la primirea citaţiei,o persoană poate fi adusă în faţa instanţei de judecată pe baya unui mandat de aducere.(mă găndesc asta stiţi)
Faceţi o adresă către instituţia care v-a tirmis citaţia în care să menţionaţi de ce nu puteţi să vă prezenaţi şi eventual ce costuri v-ar face o asemenea deplasare (costuri pe care ar trebui să vi le restituie persoana care v-a chemat). Să nu uitaţi să menţionaţi şi nr dosarului pentru a vă putea identifica.
Problema e ca eu maine plec!!Mă puteţi îndruma un pic mai detaliat dacă vă rog!Cum pot transmite acest lucru catre instanta si ce documente trebuie?Oare pot sa las citatia la cineva si sa anunte el?