avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare proces, consecinte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare proces, consecinte

În primul rând, îmi cer scuze dacă nu am ales categoria corectă..

Bună seara! Vă deranjez cu o mică nelămurire.
La începutul anului mi-a fost furat un telefon. Poliția a găsit făptașul iar bunul a fost recuperat. La poliție am spus tot ce s-a întâmplat, am scris declarație, etc. Am spus celor de acolo că nu vreau să mă implic, bunul meu a fost recuperat și nu vreau să mai am nicio legătură. Tot ei mi-au spus că e în regulă, însă accept ca poliția să-și facă treaba în continuare, căci dacă nu, trebuie să plătesc ceva costuri de judecată (nu știu exact, nu sunt familiarizată cu termenii).
În decembrie pe 14 a sosit în poșta mea o citație de la judecătorie. Trebuie să mă prezint la proces ca parte vătămată. Problema e următoarea: eu în ziua respectivă am cursuri la facultate și două examene. Nu mă pot prezenta la proces. În cazul acesta, ce trebuie să fac? Pot doar să nu mă prezint și atât? Sau trebuie să procedez într-un anume fel?

Aștept răspuns, mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 09:32, 9 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa transmiteti instantei motivarea pentru care nu va prezentati si, eventual, sa solicitati sa fiti citata la alt termen.
Ar trebui sa va prezentati pentru ca faptuitorii sa-si primeasca pedeapsa meritata. In caz contrar tot dumneavoastra veti fi nemultumita ca au scapat cu suspendare si v-au furat din nou.
Trimiteți prin fax sau email o adresă prin care anunțați că sunteți în imposibilitate de prezentare la termen.
Așadar, dacă nu mă prezint, nu mi se întâmplă nimic?
Cum transmit instanței motivația, adică unde mă adresez? Am nevoie de ceva act de la facultate?
(scuze, din nou, pentru atâtea întrebări, dar nu mi s-a mai întâmplat niciodată)
Daca nu va puteti prezenta din motive obiective(examene), trebuie sa solicitati o dovada de la facultate pe care sa o comunicati instantei prin posta recomandat cu confirmare de primire,prin mail sau fax si sa solicitati un nou termen la care sa va prezentati.
Daca aveti cum sa procurati acele acte e perfect.
Instantei transmiteti actele insotite de o adresa de inaintare in care sa specificati nr. dosarului, completul si data de judecata.
Adresa instantei nr. dosar si complet le gasiti pe citatie.
Transmiteti scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Alte discuții în legătură

Retragere de plangere bebeve bebeve este vorba de un caz de talharie...domnul cu pricina nu a reusit sa sustraga nimic de la mine ,,insa a fost violent si a fost filmat si exista martori..asta sa ... (vezi toată discuția)
Talharie polegnala polegnala Mi-a fost furat telefonul din mana acum un an si peste 2 zile l-am gasit pe individ chiar dupa ce a vandut telefonul. A fost adus la politie,mi-am recuperat si ... (vezi toată discuția)
Parte civila fgo fgo Buna seara! Acum cca 8 luni am cumparat un PC .... dupa 1 luna am fost sunat de Politie ca ar fi fost furat . L-am dus la Politie si dupa 1 luna am ... (vezi toată discuția)