avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

Mi-a fost furat telefonul din mana acum un an si peste 2 zile l-am gasit pe individ chiar dupa ce a vandut telefonul. A fost adus la politie,mi-am recuperat si telefonul si apoi la sfarsit mi-au spus sa scriu un prejudiciu sau daune morale nu mai tin minte exact si abia acum am primit citatie sa ma duc si as vrea sa stiu daca este obligatoriu sa ma prezit si daca prin prezenta mea rezolv ceva?si daca exista vreo sansa sa primesc acele daune morale.?Multumesc.
Mergeti la instanta si le solicitati.
Doar asa veti afla.
Daca doresc avocat din oficiu?Cand se poate solicita?La prima infatisare sau instanta poate decide?
Daca din anumite motive intemeiate nu va puteti face singur apararea este posibil ca instanta sa dispuna desemnarea unui avocat din oficiu, dar sincer nu va bazati pe asta.
Ce se intampla daca nu ma prezint?
Nu cred ca veti primi avocat din oficiu.
Daca nu este nevoie sa va audieze instanta nu o sa fie interesata de lipsadvs.

Alte discuții în legătură

Acuzatie de furt aurel462 aurel462 buna ziua...am avut un conflict cu un vecin(numai vecin nu este)...care ma acuzat de furt.Detin impreuna cu alt vecin o debara,cu chirie de la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Cum se desfasoara un proces? Cmpianu gabriel Cmpianu gabriel Sunt si eu chemat la proces miercuri acuzat de ucider din culpa si vreau sa intreb ce se intampla la prima infatisare la proces, sunt chemat la bara? Oare cat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plateasca in fata legii pentru tot ! AdrianStanciu AdrianStanciu Buna ziua, As dori si eu sa primesc consultanta si un raspuns cu privere la urmatoarele fapte.Eu si logodnica mea am inceput serviciile in urma cu 5 luni in ... (vezi toată discuția)