avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se desfasoara un proces?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se desfasoara un proces?

Sunt si eu chemat la proces miercuri acuzat de ucider din culpa si vreau sa intreb ce se intampla la prima infatisare la proces, sunt chemat la bara? Oare cat dureaza o infatisare?Sincer nu stiu cum este, avocatul este din oficiu din motive financiare.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:52, 6 Mai 2010
Veti fi audiat.Depinde cate dosare sunt pe lista de sedinta!Cu prioritate se iau arestatii!
Buna seara.

Se face apelul de catre grefierul de sedinta. Dvs. veti raspunde "prezent", av. din oficiu va raspunde "si asistat din oficiu".
Veti fi legitimat, ceea ce inseamna ca trebuie sa aveti CI-ul la dvs.
Se poate sa fie lipsa de procedura sau sa va audieze, sau sa se acorde termen pt. ca instanta solicita diverse relatii. Asadar se pot intampla multe.
Poate partea vadamata sa ceara termen sa isi angajeze avocat.
Va sfatuiesc sa aveti o tinuta ingrijita, sa nu vorbiti neintrebat, sa nu deranjati sedinta de judecata si sa va inchideti telefonul mobil.

Mult succes!

av. Emilia Ene
partea vatamata
Pentru a va putea acomoda cu atmosfera din instanta ,aveti posibilitatea sa va deplasati ,fara tracul calitatii,inainte de termen
Timpul de desfasuare al infatisarii este conditionat de complexitatea cauzei,numar parti.
Daca procedura este indeplinita veti fi audiat
Daca cunoasteti avocatul care a fost repartizat de la barou,ar fi de preferat sa incercati o discutie in prealabil cu acesta
Daca avocatul partii civile are dreptul sa ma audieze in procesul penal?

Alte discuții în legătură

Citatie la judecatorie ca parte vatamata - trebuie sa ma prezint in mod obligatoriu? adimg adimg Buna seara, Ma aflu in urmatoarea situatie: mi s-a furat portofelul in urma cu o luna, iar faptasul a fost prins chiar atunci. Imediat dupa ce am fost eu ... (vezi toată discuția)
Citatie Micutu112 Micutu112 Buna ziua.Sunt citat intrun dosar in calitate de parte civila.E vorba de furtul unei biciclete.Am cerut in reclamatie suma de 300 ron.Autorul este ... (vezi toată discuția)
Prezenta la sedinte a inculpatului, in procesul penal tija tija Buna ziua, Am un proces penal pe rol, suntem in faza cercetarii judecatoresti, iar in urma cu 3 luni instanta a dispus ca nu mai suntem obligati sa ne ... (vezi toată discuția)