avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna seara, am primit o citatie ca martor intr-un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna seara, am primit o citatie ca martor intr-un proces...

buna seara, am primit o citatie ca martor intrun proces.. am fost odata am declarat ca nu stiu pe nimeni si mi-a spus judecatorul ca nu ma mai cheama.. ca nu aveam nici o treaba cu nimeni de acolo nu stiam pe nimeni.. si acum m-am trezit iar cu alta citatie tot la tribunal instanta de fond ..tot pt acelasi proces.. se poate sa fie o greseala de grefiera? sa mai intamplat la cineva asa ceva? sa il puna pe drumuri degeaba? atata timp cat exista o declaratie data de mine.. la instanta de fond.. ?
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
dinumarin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 21:21, 14 Ianuarie 2014
Daca ati fost citat nu este nicio greseala.
Inseamna ca vor sa va audieze.
Pai m-au audiat odata.. si mi-au spus ca nu ma mai cheama, si plus de asta si judecatorul sa luat de procuror.. ca de ce ma chemat ca martor atata timp cat nu cunosc pe nimeni..si nu am nici o legatura cu nimeni..
pe prima citatie scria ca daca nu ma prezint imi trimite mandat de aducere.. pe citatia asta nu mai scrie asa.. daca nu ma prezint.. ...
ART. 198 c.p.p.
Abateri judiciare
Următoarele abateri săvârşite în cursul procesului penal se sancţionează cu amendă judiciară de la 100 lei la 1.000 lei:
a) neîndeplinirea sau îndeplinirea greşită ori cu întârziere a lucrărilor de citare sau de comunicare a actelor procedurale, de transmitere a dosarelor, precum şi a oricăror alte lucrări, dacă prin acestea s-au provocat întârzieri în desfăşurarea procesului penal;
b) neîndeplinirea ori îndeplinirea greşită a îndatoririlor de înmânare ori de comunicare a citaţiilor sau a celorlalte acte procedurale, precum şi neexecutarea mandatelor de aducere;
#M64
b^1) lipsa nejustificată a apărătorului ales sau desemnat din oficiu fără a asigura substituirea, în condiţiile legii, ori înlocuirea sau refuzul acestuia de a asigura apărarea.
Lipsa nejustificată a martorului, a părţii vătămate sau a părţii responsabile civilmente se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 3.000 lei.
Lipsa nejustificată a apărătorului ales sau desemnat din oficiu fără a asigura substituirea, în condiţiile legii, ori înlocuirea sau refuzul acestuia de a asigura apărarea se sancţionează cu amendă judiciară de la 250 lei la 3.000 lei.
#M50
.............................................................
Pai plecati de la premiza ca discutati cu peretii. Vorbesc foarte serios cand spun asa ceva. Nici procurorii si nici judecatorii nu sunt atenti si nu judeca prea mult. Sunt doar masini. Degeaba le explici ceva ca nu pricep. Degeaba le dai hartii si le explici despre ce e vorba ca nu inteleg. Efectiv le dai o hartie scrisa in romana, le explici despre ce e vorba dar nu o inteleg si in final trec niste aberatii ligvistive in decizie. Probabil sunt cu gandul la munte sau la mare sau nicaieri, dar in nici un caz in sala de sedinte. Va veti resemna si veti relua litania de cate ori va dori procurorul sau judecatorul, pentru ca daca nu o faceti luati amenda. Asta e justitia de la noi. Traim in Romania si asta ne ia tot timpul!

Alte discuții în legătură

Citatie tribunal mita333 mita333 Buna seara,vin si eu cu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.Sotia mea a lucrat intr-un hypermarket acum 2 ani pana a intrat in concediu maternal.In urma cu ... (vezi toată discuția)
Citatie parte vatamata andreion1 andreion1 Acum ceva timp am luat o teapa pe internet. Am facut reclamatie pe internet apoi m-am dus la politie si am declarat ca nu vreau sa iau parte la proces ca parte ... (vezi toată discuția)
Art.198 AncaCretu AncaCretu Ce prevede art.198 din C.Pr.Pen / legea nr.61 / 1991 ? (vezi toată discuția)