avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie Parte Vatamata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie Parte Vatamata

Acum ceva timp am luat o teapa pe internet. Am facut reclamatie pe internet apoi m-am dus la politie si am declarat ca nu vreau sa iau parte la proces ca parte civila. Asta insemna sa ma duc cam la 400-500 KM. Astazi primesc citatie ca sa ma duc in septembrie la proces in calitate de parte vatamata. Partea proasta e ca cel care m-a pacalit imi va trimite banii inapoi in urmatoarele saptamani.
Trebuie neaprat sa ma duc ? Pot renunta daca nu ma mai intereseaza ? Este si o suma mica aproximativ 50 lei si nu prea as vrea sa merg pana acolo pentru 50 lei.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
andreion1, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:02, 11 Iulie 2013
Puteti sa nu va prezentati, prezenta dvs. la judecata nu e obligatorie. Daca ati depus plangere prealabila, puteti sa o retrageti pana la ramanerea definitiva a hotararii.Daca retragerea intervine in etapa judecatii a procesului penal, instanta de judecata pronunta incetarea procesului penal.
Daca ati depus plangere penala, nu puteti sa o mai retrageti.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
Madalina Pascu, Avocat
Plangerea este penala. Deci nu trebuie sa fiu prezent neaparat ? Chiar nu pot. Dar sa ii refuz banii ?
Nu trebuie sa fiti prezent. Banii ii puteti refuza insa nu vad de ce ati face-o. E dreptul dvs. la recuperarea prejudiciului.
Ma gandeam ca acolo in instanta sa nu zica ca l-am reclamat si totusi mi-a dat banii.
Acoperirea prejudiciului rezultat din infractiune nu inaltura raspunderea penala ci doar civila

Alte discuții în legătură

Citatie politie mihail123 mihail123 1.Daca am facut o sesizare la Politie si s-a intocmit un dosar penal pe speta respectiva, este normal sa fiu citat (ca parte vatamata) cu acelasi model de ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de parte vatamata marius675 marius675 Buna ziua, In ce masura pot primi o citatie de la Politie prin recomandata postala, in care se specifica sa ma prezint ca parte vatamata si totodata sa se ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am primit o citatie ca martor intr-un proces... dinumarin dinumarin buna seara, am primit o citatie ca martor intrun proces.. am fost odata am declarat ca nu stiu pe nimeni si mi-a spus judecatorul ca nu ma mai cheama.. ca nu ... (vezi toată discuția)