avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate Veronica88

Activitate Veronica88

Multumesc pentru raspuns insa asa cum am mentionat CIM inceteaza in perioada CCC in acest caz nu intra in discutie reprogramarea zilelelor de Co dupa revenire, eventual se va semna un alt contract nou la revenire din CCC, Deci inteleg ca nu exista nici o posibilitatea si compensarea se obtine doar la incetarea CIM?
Am urmatoarea speta:

Salariata intra in concediul prenatal cu zile de concediu neefectuate si doreste compensarea in bani deoarece are CIM pe perioada determinata si totodata pentru incasarea veniturilor inainte de nasterea copilului. Conform Codul Muncii compensarea zilelor de concediu se acorda doar la incetarea CIM, insa salariata la data incetarii se va afla in CCC (concediu de crestere copil) si ii poate afecta prin suspendarea incasarii indemnnizatie de crestere copil avand in vedere ca sunt incasari de natura salariala.

Intrebare:
1. Poate solicita anagajatorului compensarea in bani a zilelor de concediu neefectuate odata cu intrarea in Concediu prenatal sau la suspendare CIM?
2. In ce masura poate afecta incasarea indemizatie de crestere copil incasarea banilor a zilelor de concediu neefectuate la incetarea CIM.
Buna ziua,

Am urmatoarea problema.

Sunt in curs de a obtine actele pentru constructia unei case. Pentru obtinerea certificatului de urbanism de la Primarie am asteptat mai mult decat mi sa comunicat initial cu aprox. 2 sapt. sa intarziat pe motiv ca este un singur angajat si a plecat in concediu, totodata autorizatia de constructie tot de la Primarie, reprezentantul acesteia a gresit de 3 ori, fapt care ma intors din drumuri si mi sa tergivesat alte proceduri necesare demararii constructiei.

Mentionez ca actele au fost depunse si preluate de un reprezentat care nu a fost in masura sa constate pe loc greseala.

Va rog sa ma ajutati, sa imi spuneti unde as putea depune reclamatie/sesizare inafara de Primarie.
Buna ziua,

Intrebarea mea este, daca pot primi indemnizatie de cresterea copilului in cazul in care am perioada lucrata (respectiv cu ctr. de munca) 11 luni si o saptamana in ultimii ani 2 ani de la nasterea copilului.

Conform legislatie in vigoare : art. 4 din OUG nr. 111/2010, (2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea
lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).,
s-ar intelege ca nu pot primi, daca aveti alte informatii va rog sa ma ajutati.

Multumesc!

Astept cu interes orice informatie raspuns.