avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensarea in bani a zilelor de concediu neefectuate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensarea in bani a zilelor de concediu neefectuate in cazul suspendarii CIM

Am urmatoarea speta:

Salariata intra in concediul prenatal cu zile de concediu neefectuate si doreste compensarea in bani deoarece are CIM pe perioada determinata si totodata pentru incasarea veniturilor inainte de nasterea copilului. Conform Codul Muncii compensarea zilelor de concediu se acorda doar la incetarea CIM, insa salariata la data incetarii se va afla in CCC (concediu de crestere copil) si ii poate afecta prin suspendarea incasarii indemnnizatie de crestere copil avand in vedere ca sunt incasari de natura salariala.

Intrebare:
1. Poate solicita anagajatorului compensarea in bani a zilelor de concediu neefectuate odata cu intrarea in Concediu prenatal sau la suspendare CIM?
2. In ce masura poate afecta incasarea indemizatie de crestere copil incasarea banilor a zilelor de concediu neefectuate la incetarea CIM.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 3 Octombrie 2019
Veronica88 a scris:

....
Intrebare:
1. Poate solicita anagajatorului compensarea in bani a zilelor de concediu neefectuate odata cu intrarea in Concediu prenatal sau la suspendare CIM?
2. In ce masura poate afecta incasarea indemizatie de crestere copil incasarea banilor a zilelor de concediu neefectuate la incetarea CIM.

1. Nu poate solicita asa ceva, ci doar reprogramarea zilelelor de Co dupa revenire din concediu.

2. Nu afecteaza cu nimc.
Multumesc pentru raspuns insa asa cum am mentionat CIM inceteaza in perioada CCC in acest caz nu intra in discutie reprogramarea zilelelor de Co dupa revenire, eventual se va semna un alt contract nou la revenire din CCC, Deci inteleg ca nu exista nici o posibilitatea si compensarea se obtine doar la incetarea CIM?
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
Veronica88, utilizator
Intr-adevar, compensarea se obtine doar la incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu neefectuate ionelachirvase ionelachirvase buna ziua ce se intampla cu zilele de concediu neefectuate in cazul in care se intra in concediu prenatal? (vezi toată discuția)
Plata co kiki1 kiki1 Buna ziua, as vrea sa stiu daca mi se vor plati zilele de co neefectuate din 2012, avand in vedere faptul ca pe 21 decembrie voi intra in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna C-Danuta C-Danuta In cazul in care o femeie-cadru didactic a revenit in 2012, dupa perioada de 2 ani de ingrijire a copilului mai are dreptul la zile de concediu restante (din ... (vezi toată discuția)