avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Activitate zzzionut

Activitate zzzionut

multumesc pentru raspuns,
Răspuns la discuția Viza cfp
Va multumesc pentru raspuns, o sa citesc prevederile dar totusi nu mi se pare normal ca domna contabil care pregateste hartiile de angajare, finantare, op urile sa puna si viza cfp, adica semneaza si cu stanga si cu dreapta.
O zi placuta
Răspuns la discuția actiune contencios administrativ
Daca cineva doreste sa ma ajute pentru formularea actiunii in contencios pot trimite solicitarile mele catre MAI si raspunsul dumnealor,
Multumesc
Buna ziua,
Speta: O persoana se inscrie la un concurs in cadrul M.A.I, in momentul in care ajunge la vizita medicala datorita faptului ca are un tatuaj pe gamba dreapta este declarat inapt si nu mai poate completa fisa medicala rezultand excluderea persoanei din examen.
Avand in vedere ca am depus contestatie prin care se aducea la cunostinta ca s-au incalcat prevederile legale si ca nu a fost efectuata corect vizita medicala, contestatie bazata pe- OMAI 140/2016-"Avand in vedere prevederile art.6 alin (4) din O.M.A.I 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale MAI este precizat unul din criteriile de recrutare al personalului M.A.I si anume” sa nu aiba semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara”. Acest criteriu este notat de medicul de unitate in fisa medicala, conform art.7, alin(5) din acelas ordin-„ verificarea indeplinirii criteriilor prevazute la alin(4)lit.a) si b) se realizeaza cu ocazia examinarii medicale”, iar aptitudinea de a participa la examenul pentru incadrare din sursa externa in unitatie M.A.I este hotarata de structura de resurse umane care recruteaza.” De aici rezulta clar ca doctorul noteaza in fisa tatuajele si cei de la resurse umane decid daca continua sau nu, pe cand doctorul l-a declarat inapt direct.
Prima contestatie cerea anulare vizitei si continuare persoanei in concurs, iar in raspunsul primit de la Bucuresti i se spune ca nu este de competenta lor anularea deciziei si i se aduce la cunostinta prevederilemai sus mentionate, iar dupase depune o alta contestaie prin care se cere cine se face vinovat de nerespectare prevederilor, inca nu avem raspuns.
Intrebarea este : avand in vedere ca, concursul isi urmeaza cursul si ca persoana in cauza nu a fost inclusa poate formula impotriva MAI si anume doctorul in cauza o actiune in contecncios administarativ pentru solictare daune datorita incalcarii procedurilor?
Va multumesc,
Discuție Viza cfp
Buna ziua,
Este corect ca un functionar public care are functia de contabil intr o primarie sau este incadrat la departamentul de achizitii publice sa aiba si viza cfp?
Multumesc,
Buna ziua,
Exista baza legala pentru a da bani din buget local al unei primarii catre biserica pentru anumite lucrari cum ar fi reparatii picturi etc?, avand in vedere ca biserica nu apartine de primarie.
Multumesc
Răspuns la discuția Achizitie prestari servicii
Va multumesc pentru raspuns, am citit articolul la care ati facut referire si pot spune ca durata initiala a contractului de paza incheiat pe 09.12.2014 este "12 luni cu posibilitatea de prelungire prin act aditional, conform legislatiei in vigoare"( am redat exact cum scie in contract), iar dupa acest contract incheiat in 2014, se fac doua aditionale in 2015 unul si in 2016 unul prin care prelungeste termenul de executie cu 19 luni respectiv 24 luni incepand cu 09.12.2014, deci pot concluziona ca nu are nici o legatura cu legislatia de achizitii, as putea zice ca este un contract specific de paza?
O zi placuta!
Discuție paza comunala
Buna ziua,
este legal ca in urma unui contract incheiat intre o primarie si o firma de paza, prelungirea contractului dupa expirarea termenului avand in vedere ca este vorba de 200000lei/an sa se faca prin act aditional fara sa treaca prin sedinta de consiliu local si fara sa se reia procedura de achizitie publica
Buna ziua,
In cazul unei achizitii-institutie publica de prestari servicii paza in valoare de 204.000 lei/an, care ar fi procedeul de achizitie? este obligatoriu ca in fiecare an sa treaca prin sediunta de consiliu si sa se repete procedura sau odata incheiat contractul cu o societate se poate prelungi termenul contractului prin act aditional?
Multumesc,
Răspuns la discuția Diriginte santier angajare
multumesc pentru raspuns, dar daca se merge pe un contract incheiat de cativa ani si nu se deruleaza procedura pe seap este legal?