avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate EdituraMaxim

Activitate EdituraMaxim

Bună ziua!
"O societate comercială X, cu cod CAEN 5814, editează lunar sau periodic reviste. Produsul finit, revista, este rezultatul unei colaborări cu terțe părți. Articolele incluse în reviste sunt create de autori care cedează drepturile de autor către companie în conformitate cu contractele de cesiune. Redactarea, corectura și alte procese similare sunt realizate de către alte persoane juridice în baza unor contracte de prestări servicii. După finalizarea procesului de redactare și tehnoredactare, acestea sunt transmise la tipografie. În baza unui contract de prestări servicii încheiat cu compania, tipografia imprimă și facturează revistele, care sunt ulterior distribuite și comercializate de către compania X. Cum considerați această activitate: producție sau comerț?
Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Angajatorul dorește să acopere contravaloarea serviciilor turistice şi/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru angajaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, cf. prevederilor legale. Dacă angajatul are concediul fracționat ( în două luni diferite) poate angajatorul să acopere contravaloarea serviciilor ptr ambele concedii ( respectând plafoanele impuse de lege). Aducerea documentelor justificative este obligatorie ? Mulțumesc anticipat!
Buna ziua,
În urma modificării ordonanței 30/2020, aș vrea să știu care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o societate comercială pentru a putea recupera de la stat, banii cheltuiți pentru plata indemnizațiilor de șomaj tehnic, pe perioada stării de urgență.
Mulțumesc anticipat!
Este un spatiu care din constructie a fost prevazut ca spatiu comercial - proprietate a unei societati comerciale care nu este inclusa pe lista membrilor asociatiei.
Proprietarii au inchiriat spatiul unei societati care doreste deschiderea unui cabinet de radiologie dentara. Acestia sustin ca nu au nevoie de acordul vecinilor, cu toate ca sunt 2 apartamente chiar deasupra acestui spatiu (et.1.). Voiam sa aflu unde pot depune o sesizare pentru a verifica corectitudinea informatiei si care este legea care prevede obligatiile pe care la are o astfel de firma.
Buna ziua,
Va rog sa ma imi spuneti care este legislatia care prevede autorizatiile/avizele/acordurile necesare pentru a functiona o radiologie dentara la parterul unu bloc de locuinte.
Precizez ca radiologia sustine ca nu are nevoie de acordul vecinilor sau al asociatiei de proprietari.
Cui se pot adresa vecinii speriati de nivelul de radiatii? ( in special vecinii care locuiesc deasupra viitoarei radiologii).
Multumesc anticipat!