avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate stelutaalistar

Activitate stelutaalistar

Da aceasta e situatia . Speram sa existe o cale de rezolvare si sa nu o cunosc eu .Va multumesc !
Buna ziua. Ma intereseaza procedura de urmat in situatia in care o persoana doreste sa revina la numele purtat inainte de casatorie. Persoana in cauza este cetatean iordanian si prin casatorie a luat numele sotului , tot iordanian. Sunt casatoriti in Romania. Cf. legislatiei iordaniene se interzice adoptarea numelui de familie al sotului cu care te casatoresti. Drept consecinta persoana in cauza nu mai poate intra pe teritoriul statului Iranian . Este deci posibila revenirea la numele purtat anterior si daca da care este procedura de urmat ?
Va multumesc.
Multumesc mult ptr. info !
Răspuns la discuția Avocat stagiar
Nu exista nici o exceptie de care sa am cunostinta . Eu mi-am schimbat sediul profesional principal din ilfov in bucuresti din cauza infiintarii Baroului Ilfov. Am fost trecuta de drept in tabelul preliminar al avocatilor din Baroul Ilfov .
Răspuns la discuția Avocat stagiar
Daca sediul profesional al av titular se va muta in Ilfov atunci de drept veti fi trecut si dvs ca avocat colaborator in Baroul ilfov. Va sfatuiesc sa va gasiti pe altcineva din Bucuresti cu care sa incheiati un ctr de colaborare daca nu doriti sa faceti parte din Baroul ilfov.
Buna ziua ,
As dori o informatie in legatura cu schimbarea CIF-ului emis ptr. Cabinetul de avocat . Mai exact mi-am schimbat sediul profesional din Ilfov in Bucuresti sector 6 si mi s-a emis decizia de schimbare a sediului profesional de Barou.
Cum procedez cu schimbarea cif-ului?
Ma duc la administratia sector 6 ptr. a primii un alt CIF si acolo mi-l anuleaza pe cel vechi sau intai se anuleaza cel vechi la ilfov si apoi primesc altul de la sector 6?
Asta ca sa nu fac drumuri inutile....
Multumesc!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Sunt de acord. Si mai cred faptul ca greul vine odata cu intrarea in aceasta profesie nobila .
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Daca imi permiteti sa ma bag si eu in seama , desi sunt printre cei cu experienta , consider ca doar trecand prin INM poti obtine pregatirea necesara unui magistrat. Partea asta cu experienta in profesie e relativa. Am colegi avocati care desi au cel putin 5 ani vechime in profesie nu au avut prea multe dosare .Sa nu mai vb de unii consilieri juridici care nu au iesit din birouri . Sa nu incurcam vechimea cu experienta...Asa cum a spus si Valeriu Stoica , INM este clinica magistraturii. Sper ca nu am deranjat pe nimeni.... E doar o parere .
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Salutare !
Am urmarit in direct anul acesta sedinta CSM una din teme fiind examenul de magistratura de pe 13 noiembrie . Directoarea INM s-a opus cu vehementa sustinerii acestui examen in aceasta formula considerand o derogare de la calitate a acestui mod de primire in profesie. Toti magistratii ar trebui sa treaca prin INM!!! Pana la urma cam toti participantii la sedinta au fost de acord ca examenul nu ar mai trebui sustinut in aceasta formula dar macar anul acesta sa mai proceze asa intrucat sunt cateva locuri (in special cele scoase la concurs la procurori ) unde absolventii INM refuza sa se duca (este si parearea D-lui Dumbrava).
Dupa cele vazute am mari indoieli ca se va mai da examen direct pe post in formula de pana acum. Toti participantii la sedinta au convenit ca aceasta data ( 13 nov) sa fie ultima data cand se va mai sustine examen in aceasta modalitate.
Exista de aproape un an de zile un proiect , mai bine zis o propunere ca examenul de magistratura pe post sa se dea odata cu cel de la inm , cu aceleasi subiecte , si alte probe cum ar fi , limba straina si un eseu .... Dar acest proiect a ramas doar in stadiul de proiect.
In alta ordine de idei am dat examen si eu la magistratura la procurori pe 13 si am obtinut un frumos 6,15 ...#-o
Oricum nu eram tocmai suficient de pregatita. La spete a fost ok ( cu practica e in regula , sunt avocat ) dar la teorie am avut ceva probleme. Oricum a fost destul de greut examenul.
Daca mai ai intrebari referitor la tematica , bibliografie sau orice altceva si stiu nu ezita sa ma intrebi. E valabil si ptr alti colegi de suferinta care se pregatesc ptr examen INM din vara.
Eu m-am scuturat un pic de praf si am luat-o de la capat. De data asta frenetic....:strong:
Succes!
Anul trecut am incheiat un contract de vanzare-cumparare , cu chitanta de mana semnata de 2 martori prin care vanzatoarea ( o doamna de 75 ani ) imi vindea apartamentul contra unei sume de bani (bani pe care i-a primit in totalitate in momentul vanzarii dupa cum se precizeaza si in acel contract ). Urma sa mergem la un moment viitor sa perfectam vanzarea. Problema este ca vanzatoarea a decedat zilele trecute iar noi n-am mai perfectat vanzarea la notar. Mentionez ca in tot acest timp eu am locuit cu aceasta in apartamentul in speta avand grija de aceasta. Stiu ca nu are mostenitori . Ce pot face in aceasta situatie ptr a devenii proprietar de drept al acestui imobil? Va multumesc !