avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat stagiar

Buna seara,
Va rog sa-mi dati si mie un sfat la urmatoarea situatie ;
Am incheiat un contract de colaborare cu un avocat definitiv (eu fiind stagiar), la data incheierii , contractului a avut sediul in Bucuresti si punct de lucru in judetul Ilofov.Acum citeva zile a facut o cerere catre BB sa schimbe sediul principal in Ilfov si sa ramana punct de lucru in Bucuresti pentru ca doreste sa faca parte din Baroul Ilfov care se va infiinta sau deja s-a infiintat .Nelamurirea mea este urmatoarea : eu am dat declaratie cand m-am inscris la examen ca inteleg sa ma inscriu in BB ceea ce si vreau ( am depus si dosarul si astept sa-mi iasa decizia individuala ), dar daca indrumatorul meu si-a mutat sediul in Ilfov, va apartine de Baroul Ilfov si eu ce voi face ?
Cel mai recent răspuns: stelutaalistar , utilizator 01:26, 17 Ianuarie 2012
Daca sediul profesional al av titular se va muta in Ilfov atunci de drept veti fi trecut si dvs ca avocat colaborator in Baroul ilfov. Va sfatuiesc sa va gasiti pe altcineva din Bucuresti cu care sa incheiati un ctr de colaborare daca nu doriti sa faceti parte din Baroul ilfov.
Probabil ca este o situatie de exceptie - baroul ilfov scindandu-se din cadrul BB, va fi un caz de exceptie permisa.
Nu exista nici o exceptie de care sa am cunostinta . Eu mi-am schimbat sediul profesional principal din ilfov in bucuresti din cauza infiintarii Baroului Ilfov. Am fost trecuta de drept in tabelul preliminar al avocatilor din Baroul Ilfov .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiar 2011 ContSters120042 ContSters120042 Buna seara tuturor si bun venit in profesie celor 300 si ceva (400?) care au promovat examenul de admitere in barou. Sunt la dispozitia intrebaciosilor pentru ... (vezi toată discuția)
Maestru avocat stagiar Andrei Dina Andrei Dina Este adevarat ca in cazul in care un stagiar membru al baroului Bucuresti (de exemplu) nu are maestru, baroul este obligat sa ii gaseasca? (vezi toată discuția)
Avocat - doresc colaborari! Avocat definitiv, 8 ani vechime, titulara cabinet individual de avocatura, doresc colaborari, consultatii sau reprezentari in instanta, de preferinta drept ... (vezi toată discuția)