Buna tuturor! Exista doua surori care au dreptul 50% - 50% pe casa parinteasca (drept cedat legal de catre mama). Una dintre ele este casatorita si traieste departe (nu se ocupa prea mult de nevoile mamei), iar cealalta nu are familie proprie si sta cu mama in casa parinteasca, mama, pe care o sustine in toate trebuintele ei.
Dupa moartea mamei cea care a stat cu ea si a sustinut-o ar vrea sa ramana in casa in care a crescut, sa nu se mute, sa o ia de la inceput si nu isi permite sa-si plateasca sora de departe.
Este legal, moral, ca cea care a sustinut parintele ramas, sa aiba pretentia sa stea in casa parinteasca pana la finalul vietii? Casa care oricum ii va ramane surorii de departe. Poate sora care locuieste departe sa o evacueze din casa si sa o vanda? Multumesc!
Va salut! Am 34 de ani sunt cadru didactic, cochetez de mult timp cu ideea deschiderii unui after-school in orasul meu, din investigatiile mele am inteles ca trebuie sa am o microintreprindere cu istoric de minim 1an+profit pentru a incerca macar sa accesez fonduri europene.
Intrebarea mea este: chiar nu exista o cale de mijloc? cum poate un cadru didactic cu un salariu umil sa aiba cel putin un an o microintreprindere cu taxe, angajati si profit???
Din start deja mi se pare ceva imposibil si nici nu stiu de unde sa incep..:(
Va multumesc anticipat!!