avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna tuturor! Exista doua surori care au dreptul 50% - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna tuturor! Exista doua surori care au dreptul 50% - 50% pe ...

Buna tuturor! Exista doua surori care au dreptul 50% - 50% pe casa parinteasca (drept cedat legal de catre mama). Una dintre ele este casatorita si traieste departe (nu se ocupa prea mult de nevoile mamei), iar cealalta nu are familie proprie si sta cu mama in casa parinteasca, mama, pe care o sustine in toate trebuintele ei.
Dupa moartea mamei cea care a stat cu ea si a sustinut-o ar vrea sa ramana in casa in care a crescut, sa nu se mute, sa o ia de la inceput si nu isi permite sa-si plateasca sora de departe.
Este legal, moral, ca cea care a sustinut parintele ramas, sa aiba pretentia sa stea in casa parinteasca pana la finalul vietii? Casa care oricum ii va ramane surorii de departe. Poate sora care locuieste departe sa o evacueze din casa si sa o vanda? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
andania82, utilizator
Morala si legea suntv2 lucruri diferite,faptul ca una din surori își ajuta mama ii va aduce probabil un loc în rai dar nici un drept in plus in relatia cu cealaltă sora .Daca se vor înțelege amiabil va putea să locuiască,dacă sora care nu locuiește în imobil nu este de acord va putea formula o acțiune de ieșire din indiviziune prin care va putea solicita atribuirea bunului si despăgubirea celuilalt coproprietar.Acelasi lucru il poate cere si dna care locuiește în imobil..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nepoata locuieste in jumatatea mea de proprietate fara acordul meu GIGI TATARU GIGI TATARU lnepoata locuieste in jumatatea mea fara acordul meu ,pe motiv ca sta in partea lui maicasa[cealalta jumatate;de 9 luni de [quot]zile si ma ignora in ... (vezi toată discuția)
Mama, eu și sora mai mare. Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)
Probleme succesorale LuciaBughe LuciaBughe Buna ziua Am o nelamurire, am facut succesiunea dupa decesul parintilor fiind doi frati. Succesiunea este facuta la notar(extra tabular deorece ... (vezi toată discuția)