avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Activitate iulik_iulik

Activitate iulik_iulik

Răspuns la discuția Nasterea unui copil in CCC
Mulțumesc mult pentru răspuns. Am o nelămurire in legătură cu suspendarea contractului, nu trebuie să las 2 luni tatălui, adică o lună pentru fiecare copil si sa se suspende contractul până pe 7.09.2018 ? Si daca se poate să-mi spuneți în cât timp trebuie să depun dosarul pentru ccc2. Mulțumesc.
Răspuns la discuția Nasterea unui copil in CCC
Buna ziua, copilul s-a născut pe 07.11.2016, as vrea sa stiu de la ce data până la ce data trebuie să se suspende contractul de muncă pentru ccc2 ( din ccc1 ar trebui sa revin la serviciu pe 10.01.2017 iar primul copil face 2 ani pe 11.02.2017) si un model de cerere pentru aceasta suspendare ( dacă nu există un model as vrea să-mi spuneți ce trebuie scris în ea). În cât timp trebuie să depun actele pentru ccc2? Mulțumesc.
Răspuns la discuția recalculare indemnizatie
Multumesc foarte mult pentru raspuns. La inceputul lunii iunie cautand pe internet ''recalculare indemnizatie'' pentru a afla daca intra in vigoare noua lege, am gasit urmatoarea postare:

''Buna ziua,as dori sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:din luna aprilie 2013 sunt in concediu crestere copil.Angajatorul nu mi-a trecut pe adeverinta depusa la dosar si valoarea tichetelor de masa desi acestea erau impozitate.In luna martie 2014 am facut o cerere pentru recalcularea indemnizatie si am primit o decizie prin care mi se majoreaza indemnizatia cu suma de 93 ron.In luna mai 2014 am primit indemnizatia marita cu aceasta suma dar diferenta pe lunile anteroiare nu am primit-o.Mentionez ca in aceeasi perioada a depus cerere pentru recalculare si o alta colega cu domiciliul in jud. Gorj si ea a primit diferenta pe un an in urma. Pe decizia primita se mentioneaza ca drepturile specificate se aplica incepand cu 31.03.2013.
Am sunat la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala si mi s-a spus ca nu voi primi banii din urma.Este corect?''

Asa am aflat ca ar fi trebuit trecuta valoarea bonurilor de masa, si nu am verificat cand am primit adeverinta fiindca stiam ca doamna manager de la resurse umane este o femeie capabila si nu mi-a trecut prin cap nici macar o secunda ca nu stie sa completeze o astfel de adeverinta, dar se pare ca m-am inselat. Eu nu am pierdut nimic pana acum fiindca a fost plafonul maxim de 1200 lei, dar colega mea (cu un salariu mult mai mic ) a pierdut acesti bani, si posibil sa nu fim singurele in aceasta situatie.... As vrea ,daca se poate sa-mi spuneti daca scrie in lege ca era si obligatia noastra sa stim ce venit trebuie trecut in adeverinta (am cautat pe internet dar nu am gasit nimic, sau poate nu stiu unde sa caut). De la primarii, nimeni nu spune nimic, dau formularele si cam asta e tot.... Multumesc mult.
Buna ziua, sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani si de luna aceasta mi se recalculeaza indemnizatia. La inceputul lunii trecute am aflat ca in venit trebuiau trecute si bonurile de masa, firma mi-a completatat alta adeverinta, dar astazi când am sunat la agentia de plati Prahova mi-a spus ca nu se mai poate face nimic. In urma insistarilor mele au intrebat directorul, au sunat si la Bucuresti si nu pot face nimic. Au spus ca singura solutie este sa-mi dea angajatorul diferenta. Poate fi obligat angajatorul prin lege sa-mi plateasca diferenta fiindca a completat gresit adeverinta? Multe colege cu alta functie si salariu mai mic decat mine au pierdut banii respectivi.Multumesc.
Buna ziua, primul concediu de crestere copil se termina in 10 ianuarie 2017 iar al doilea copil se va naste in luna noiembrie 2016, as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez cu angajatorul. Inaintea nasterii celui de-al doilea copil trebuie sa-i aduc la cunostinta printr-o instiintare ca sunt insarcinata sau doar voi face o cerere dupa nasterea copilului in care solicit prelungirea suspendarii contractului individual de munca cu 60 de zile pana la implinirea celui de-al doilea copil a varstei de 2 ani?