Buna ziua, primul concediu de crestere copil se termina in 10 ianuarie 2017 iar al doilea copil se va naste in luna noiembrie 2016, as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez cu angajatorul. Inaintea nasterii celui de-al doilea copil trebuie sa-i aduc la cunostinta printr-o instiintare ca sunt insarcinata sau doar voi face o cerere dupa nasterea copilului in care solicit prelungirea suspendarii contractului individual de munca cu 60 de zile pana la implinirea celui de-al doilea copil a varstei de 2 ani?
1. Dupa ce se naste al doilea copil faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in concediu crestere copil pentru al doilea copil (CCC2).
2. Deoarece al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1 dvs. veti intra direct din CCC1 in CCC2 (nu veti mai beneficia de concediul de maternitate).
3. - Pe perioada de suprapunere noiembrie 2016 - ianuarie 2017 veti primi in plus (pe langa indemnizatia pentru CCC1) o suma egala cu 85% din salatiul minim brut pe economie.
- Pentru aceasta depuneti o cerere la Primarie si anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
4. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC2 depuneti la Primarie cererea tip si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil (nu mai este nevoie de alte acte).
Buna ziua, copilul s-a născut pe 07.11.2016, as vrea sa stiu de la ce data până la ce data trebuie să se suspende contractul de muncă pentru ccc2 ( din ccc1 ar trebui sa revin la serviciu pe 10.01.2017 iar primul copil face 2 ani pe 11.02.2017) si un model de cerere pentru aceasta suspendare ( dacă nu există un model as vrea să-mi spuneți ce trebuie scris în ea). În cât timp trebuie să depun actele pentru ccc2? Mulțumesc.
Suspendarea c.i.m. pentru CCC2 trebuie sa se faca pentru perioada 11.01.2017 pana la 07.10.2018 sau 07.11.2018 , dupa caz.
Domnule Director/Administrator /Presedinte
Subsemnatul (a) ...., cu domiciliul in......, legitimat(a) cu CI seria..., CNP.., salariat (a) a........, va rog sa-mi aprobați prelungirea suspendarii contractului de munca incepând cu data de ..., in conformitate cu articolul 51(1) litera a) din Codul Muncii, referitor la suspendarea contractului individual de munca pentru creșterea copilului pâna la ..... an/ani.
Anexez copie de pe certificatul de nastere a copilului.
Mulțumesc mult pentru răspuns. Am o nelămurire in legătură cu suspendarea contractului, nu trebuie să las 2 luni tatălui, adică o lună pentru fiecare copil si sa se suspende contractul până pe 7.09.2018 ? Si daca se poate să-mi spuneți în cât timp trebuie să depun dosarul pentru ccc2. Mulțumesc.