Am revenit cu cateva intrbari referitor la intoarcerea la serciciu din crestere copil si stimulentul de insertie.
Eu intentionez sa incep serviciul pe 22 iulie 2016 cu 60 zile inainte de a face copilul 2 pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie pana face copilul 3.
in cazul in care copilul nu se va adapta la cresa pot sa revin din toamna sa stau cu el acasa pana face copilul 3 ani? daca da cati bani as primi pana face copilul 3 ani? salariul meu era de 3100 ron brut si am primit pana acum 1200 ron dupa legea veche. O sa primesc tot 1200 ron sau 85% din 3100?
Puteti sa-mi spuneti si mie va rog cu cate zile inainte trebuie sa anunt angajatorul de intoarcerea la serviciu? pot trimite cererea cu 5 zile inainte sa revin? As vrea sa ma intorc mai devreme decat ar trebui si astept sa vad daca sunt promulgatele si normele de aplicare a legii privind stimulentul de insertie de la 1 iulie.
Pentru a putea benefia de stimulentul de pana la 3 ani ar trebui sa ma intorc pe 22 iulie 2016? copilul face 2 ani pe 25 septembrie2016.
In data de 26.05.2016 am primit raspuns de la de asistenta sociala(de aici se vireaza Stimulentul de insertie in contul fiecarei persoane) ca noua lege se va aplica doar daca se publica si normele de aplicare. Ati vazut cumva d-voastra aceste norme? s-au aprobat intre timp? Multumesc frumos!