Sunt nascut in septembrie 1967. Am facut scoala militara din septembrie 1986 pana in iulie 1989. Am activat in armata, alte conditii, din august 1989 pana in decembrie 2011. Din ianuarie 2012, la 44 ani si 3 luni, sunt pensionar, cu pensie de invaliditate. Cand se ve transforma aceasta in pensie pentru limita de varsta, la 47 ani si 10 luni, conf. Art 55 litera b, sau la 58 ani si 10 luni?
E clar ca ei au iesit la pensie pe o alta lege, precum si faptul ca pensia le-a fost recalculata in baza altei legi decat 263. Eu vorbeam de principiul egalitatii din legea 263. Nu pot fi egali doi oameni cu aceeasi vechime, aceleasi conditii de munca, aceeasi varsta, cand unuia i se imparte punctajul mediu anual la 20, iar altuia, la 27,8. Diferenta la cuantumul pensiei este mare si nejustificata.S-a vorbit despre principiul contributivitatii cand s-a hotarat modificarea pensiilor militare. Pai, daca am contribuit la fel, n-ar trebui sa si primim aceleasi pensii?Dupa parerea mea, daca au hotarat stagiul complet de cotizare la 20 de ani, asa trebuiau sa-l lase si in legea 263, altfel apare discriminarea de care va vorbeam.
Multumesc mult. Topic closed.
La recalcularea pensiilor militare conform OUG1/2011, stagiul complet de cotizare a fost stabilit la 20 de ani. Mie mi s-a calculat pensia de invaliditate folosindu-se un stagiu complet de cotizare de 27 ani si 7 luni, conform Anexei 6 din Legea 263. Ca urmare, am pensia mult mai mica decat colegi de-ai mei, iesiti acum un an si jumatate la pensie, care aveau vechime mai mica in serviciu (19 ani si 10 luni vs 22 ani si 3 luni).Acest lucru nu incalca prevederile Art.2 litera d din Legea 263, care spune" principiul egalităţii, prin care se asigură tuturor participanţilor la sistemul public de pensii, contribuabili şi beneficiari, un tratament nediscriminatoriu, între persoane aflate în aceeaşi situaţie juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege"?
Doresc sa contest decizia de pensionare emisa de Casa Sectoriala de Pensii a MApN, venita ca urmare a cererii mele de acordare a pensiei de invaliditate,din urmatoarele motive:
- lipsa cuantumurilor salariilor pentru 20 de luni
- neacordarea stagiului potential, conform Art. 75 alineatul (1) din Legea 263/2010.
- cuantumuri gresite ale salariilor pentru un numar de 8 luni.
Vreau sa stiu cui trebuie sa adresez contestatia si daca exista o forma standard de contestatie, sau ce trebuie ea sa contina.