avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestarea deciziei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestarea deciziei de pensionare

Doresc sa contest decizia de pensionare emisa de Casa Sectoriala de Pensii a MApN, venita ca urmare a cererii mele de acordare a pensiei de invaliditate,din urmatoarele motive:
- lipsa cuantumurilor salariilor pentru 20 de luni
- neacordarea stagiului potential, conform Art. 75 alineatul (1) din Legea 263/2010.
- cuantumuri gresite ale salariilor pentru un numar de 8 luni.
Vreau sa stiu cui trebuie sa adresez contestatia si daca exista o forma standard de contestatie, sau ce trebuie ea sa contina.
Cel mai recent răspuns: Black_Dolphin , utilizator 03:38, 3 Februarie 2012
Contestatia impotriva deciziei de pensie, emisa de casa de pensii sectoriala, se depune in termen de 30 de zile de la data comunicarii, la casa de pensii sectoriala a MApN si se adreseaza comisiei de contestatii din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Casa de pensii sectoriala are obligatia inaintarii contestatiei la comisia de contestatii din cadrul MApN, in termen de 10 zile de la inregistrare. Temei legal - Ordinul comun nr. 1.453/M.34/18.769/10.161 al Ministerului Muncii, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.

Puteti sa folositi modelul de mai jos. Trebuie doar sa modificati institutia in atentia careia adresati contestatia. Accesati, din partea stanga, "Formulare", apoi "Model contestatie conform Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice".
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc mult. Topic closed.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
Black_Dolphin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce articol de lege sa ma refer ? ContSters326883 ContSters326883 Mi s-a respins dosarul de inscriere la pensie la limita de virsta . Va rog sa-mi spuneti la ce lege sa ma refer cind voi cere judecatorului cererea la ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de pensie BiancaTudose BiancaTudose buna ziua! Bunica mea s-a pensionat cu 53 de ani vechime, dintre care o mare parte din ei a lucrat in grupa a II- a de munca. S-a emis decizia in data de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș cauze medicale primariabaneasa primariabaneasa Buna ziua! În cazul în care decesul a survenit unei boli contractate în timpul și din cauza îndeplinirii obligațiilor militare în conformitate ... (vezi toată discuția)