avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate Lory30

Activitate Lory30

Răspuns la discuția Repartizare cheltuieli
Multumesc, asa m-am gandit si eu.
Răspuns la discuția Repartizare cheltuieli
Va multumesc pentru sfat.

La„serviciul asociatii de proprietari„ mi-au spus ca ei nu se implica in rezolvarea problemei. Frectie la picior de lemn adica desi legea prevede ca ei ar trebui sa verifice cele spuse de mine.
Locuiesc intr-un bloc din Zalau, jud. Salaj din anul 1976, de cand s-a dat in folosinta. Si de 40 de ani nu am fost restantieri nici macar o luna. Acum pt. prima data nu am platit cheltuielile scarii pt. luna mai, deoarece presedintele de scara l-a obligat pe administrator sa repartizeze cheltuielile pt. intretinerea ascensorului pe nr. de persoane si nu pe cota- parte indiviza de proprietate, asa cum prevede legea. Acest mod de calcul contravine Legii nr. 230/2007. Legea prevede ca numai energia electrica utilizata pt. functionarea ascensorului se plateste pe nr. de persoane dar intretinerea lui ,in schimb, se plateste pe cota-parte indiviza de proprietate.
Normal ca am actionat conform legii si am vrut sa depun o contestatie cu privire la calculul cotei de intretinere in termen de 10 zile de la afisarea la avizier. Dar seful de scara nu a vrut sa-mi inregistreze cererea, m-a refuzat categoric si mi-a spus ca orice as face nu v-a schimba acest mod de calcul. Are o atitudine sfidatoare fata de mine si fata de lege si are impresia ca are aceasta fuctie pe viata si poate face ce vrea. Din pacate am incercat sa rezolv problema pe cale amiabila dar vad ca nu se poate. Multi dintre vecini imi dau dreptate dar nimeni nu face nimic pt. ca ori nu-i intereseaza ori sunt ocupati cu serviciul. Am vorbit si cui cei din comisie si 2 mi-au dat dreptate, unul dintre ei nu se implica in luarea decizilor iar unul este mana in mana cu presedintele. Am convocat si sedinta dar degeaba lumea nu a venit nici macar cei care au semnat si mi-au dat dreptate. Am incercat de asemenea sa afisez legea la vedere ca s-o vada toti pt. ca multi dintre proprietari nu o cunosc. Dar un membru din comisie a rupt-o chiar in fata mea.Am martor.Am afisat-o de nenumarate ori si a fost rupta de fiecare data. Apoi au afisat-o ei dar numai partea care le-a convenit lor. Au omis cu buna stiinta art. 44 din Lege care prevede ca cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna adica lucrari de intretinere,service,reparatii, deci incusiv intretinerea ascensorului, subsolul, acoperisul, etc. (HG 1588/2007 NORMELE DE APLICARE A LEGII 230/2007).
CUM SA ACTIONEZ PE CALE LEGALA PT. CA LEGEA SA FIE RESPECTATA? Daca nu se rezolva la primarie (apropo presedintele are pile la primarie) pot sa-l dau in judecata, nu?
Multumesc pt. ca m-ati lamurit. Conform legii curentul pe scara si cel folosit pt. utilizarea liftului se plateste pe nr. de persoane dar intretinerea liftului si repararea lui pe cota-parte indiviza de proprietate. DECI TOT S-A INCALCAT LEGEA PT. CA LA AVIZIER S-A AFISAT INTRETINEREA LIFTULUI PE NR. DE PERSOANE SI NU PE COTA-PARTE INDIVIZA CUM ESTE LEGAL. In acest caz eu pot contesta modul de repartizare a cheltuielilor, nu? Si pot solicita recalcularea corecta.
Problema este ca ei au calculat si intretinerea liftului in functie de nr. de persoane ceea ce este impotriva legii dupa cum am inteles.Mi se pare normal ca daca eu voi respecta legea si ei sa o faca,nu ? Daca cheltuieile scarii nu se repartizeaza corect 100% ce se poate face pt. ca legea sa fie respectata intocmai?Dreptatea nu se face cu jumatati de masura nu? Si mai am o intrebare . Daca presedintele asociatiei s-a numit singur si nu a fost ales democratic de catre asociatia generala a proprietarilor,nici macar nu a fost convocata o sedinta,nimeni nu a stiut nimic,ulterior am aflat noi majoritatea proprietarilor cum putem sa-l demitem ? A fost incalcata legea si in acest caz,nu?
In adunarea generala s-a votat ca lumina pe scari si cea folosita de lift precum si intretinerea liftului sa se plateasca pe apartament.Din 40 de apartamente peste 20 au convenit asupra acestui lucru.Este normal sa se treaca peste vointa majoritatii si sa se afiseze apoi ca plata se face pe nr. de persoane? Nu este o incalcare a legii?