avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate ramona197980

Activitate ramona197980

Bună ziua, este legal sa mi se taie sporul și sa fiu trecuta de pe un departament pe altul fără a fi instiintata?
Va explic situația mea: sunt angajata la o creșă ca asistent medical. În ziua de salar am aflat din fluturașul de salar ca mi-a fost tăiat sporul și am fost mutata de pe departamentul creșă pe departamentul medicina școlară. Menționez ca creșă în 5 ianuarie din instituție fără personalitate juridica în subordinea consiliului local a devenit instituție cu personalitate juridică . Am cerut telefonic explicații în ceea ce privește schimbările dar nu am primit un răspuns concret inca nu sunt norme de aplicare în ceea ce privește personalul din creșe odată cu modificarea legii educației. Restul personalului a primit salariul neschimbat (cu spor), doar asistentele au avut aceasta schimbare. Menționez că sporul a fost obținut prin HCL. Cum ar trebui sa procedam pentru a ne apara drepturile?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Buna ziua o sa relatez pe scurt problema noastra avem bransament electric comun cu vecinul.In urma cu 2 zile fara sa primim nici o instiintare sau sa ni se ceara acordul au taiat bransamentul vechi si au facut unul nou, au intrerupt curentul pentru 4-5 ore.Echipa care a efectuat lucrarea sustine ca este provizoriu si ca trebuie sa ne facem bransament nou pe cheltuiala noastra.Este legal ce au facut, cum trebuie sa procedam?
Buna ziua, o sa relatez pe scurt problema noastra locuim la bloc et 2, vecinii de la et 4 au caine pe care l-au obisnuit sa-si faca nevoile in balcon drept urmare urina se scurge la vecinul de la et 3 si la mine in balcon .Am incercat sa discutam cu ei dar nici o rezolvare, am facut plangere la politia locala impreuna cu vecinii , acestia s-au deplasat la fata locului au facut si ei poze dar proprietarii cainelui nu deschid usa iar politia ne-a raspuns ca nu pot aplica nici o sanctiune deoarece nu ii pot legitima daca nu deschid.Cum am putea proceda ????Avem copii mici care ies in balcon unde bineinteles ca pute a urina, ni se usuca florile, balustrada rugineste . Nu mai stim cum sa procedam.....vecina a sugerat sa ii dam in judecata...este singura solutie???? Multumesc anticipat pentru raspuns!