avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, este legal sa mi se taie sporul și sa fiu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, este legal sa mi se taie sporul și sa fiu trecuta ...

Bună ziua, este legal sa mi se taie sporul și sa fiu trecuta de pe un departament pe altul fără a fi instiintata?
Va explic situația mea: sunt angajata la o creșă ca asistent medical. În ziua de salar am aflat din fluturașul de salar ca mi-a fost tăiat sporul și am fost mutata de pe departamentul creșă pe departamentul medicina școlară. Menționez ca creșă în 5 ianuarie din instituție fără personalitate juridica în subordinea consiliului local a devenit instituție cu personalitate juridică . Am cerut telefonic explicații în ceea ce privește schimbările dar nu am primit un răspuns concret inca nu sunt norme de aplicare în ceea ce privește personalul din creșe odată cu modificarea legii educației. Restul personalului a primit salariul neschimbat (cu spor), doar asistentele au avut aceasta schimbare. Menționez că sporul a fost obținut prin HCL. Cum ar trebui sa procedam pentru a ne apara drepturile?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:57, 24 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Promovati o actiune in instanta sau apelati la medierea/concilierea conflictului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata hotărârilor judecătorești m-n-g m-n-g Bună ziua! Instituția fără personalitate juridică CRESA este subordonata instituției A. A trebuie să plătească salariaților CRESEI drepturi ... (vezi toată discuția)
Salariu vasilecamelica vasilecamelica ce salariu am daspor de cond. deosebite ca lucrez ca infirmier de 1 an si o luna si beneficiez de 50% (vezi toată discuția)
Reîncadrare conform legii salarizării nr 153/2017 alexj17 alexj17 Bună ziua Ce acte trebuie întocmite pentru a reîncadra personalul contractual al unei instituţii publice de subordine locală conform noii legi a ... (vezi toată discuția)