avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata hotărârilor judecătorești
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata hotărârilor judecătorești

Bună ziua!
Instituția fără personalitate juridică CRESA este subordonata instituției A.
A trebuie să plătească salariaților CRESEI drepturi salariale eșalonate pe 5 ani, conform hotărârii judecătprești definitive, prima tranșă fiind plătită deja.
Zilele trecute, CREȘA și salariații acesteia au fost preluați de către angajatorul B, tot în sistemul bugetar.
În Hotărârea de Consiliu Local privind preluarea CREȘEI și a salariaților acesteia de către B se menționează, la unul dintre articole, faptul că noul angajator, B, va prelua toate drepturile și obligațiile CREȘEI.
ÎNTREBARE: Cine are obligația de a plăti, în continuare, acele tranșe către salariații CREȘEI? Tot fostul angajator, A, sau noul angajator, B, care a preluat instituția CREȘEI cu tot cu salariații acesteia?
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m-n-g , utilizator 12:52, 1 Aprilie 2022
Angajatorul A ,mai exista ?
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da. Doar că nu mai există niciun raport de muncă între A și salariații CREȘEI.
In acest caz, angajatorul B preia plata.
Vă mulțumesc, cu deosebit respect, pentru amabilitate!
Problema mea este legată de identificarea temeiului legal pe care să se sprijine această apreciere juridică, în afara HCL-ului.
HCL plus hot. judecatoreasca

Alte discuții în legătură

Sporurile pierdute in instanta. cine le plateste? institutia ... m-n-g m-n-g Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Institutia A a preluat in subordine, prin HCL, institutia B, aceasta ramanand fara personalitate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, este legal sa mi se taie sporul și sa fiu trecuta ... ramona197980 ramona197980 Bună ziua, este legal sa mi se taie sporul și sa fiu trecuta de pe un departament pe altul fără a fi instiintata? Va explic situația mea: sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Va salut ! sunt angajat la o institutie bugetara. in urma unui ... Alexandru16 Alexandru16 Va salut ! Sunt angajat la o institutie bugetara. In urma unui proces colectiv,am avut castig de cauza in doua procese,pentru niste drepturi banesti. Dupa ... (vezi toată discuția)