avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporurile pierdute in instanta. Cine le plateste? ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporurile pierdute in instanta. Cine le plateste? Institutia ...

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Institutia A a preluat in subordine, prin HCL, institutia B, aceasta ramanand fara personalitate juridica..
Cand institutia B avea personalitate juridica, directorul acesteia a sistat sporurile angajatilor, fara o decizie interna sau o baza legala, in decembrie 2016..
Directorul lui B a sistat sporurile in decembrie 2016, procesul a inceput in 2017, iar A a preluat pe B abia in 2019, cand instanta de fond se pronuntase deja in favoarea salariatilor.
In prezent, salariatii lui B au castigat procesul impotriva conducerii, insa instanta a obligat pe A sa plateasca retroactiv aceste sporuri + dobanzi, desi A nu avea nicio legatura cu B in acea perioada a sistarii sporurilor.
Dupa ce a preluat pe B, A primise deja sentinta, a declarat apel, in favoarea conducerii lui B, dar a pierdut.
INTREBARE:
Cum poate, prin ce procedura legala, A sa se indrepte impotriva directorului lui B, pentru pierderea acestei sume de bani, deoarece A nu are legatura cu fapta lui B si nici cu procesul? Imputare directa, a sumei pierdute in proces, directorului lui B sau actiune in instanta, desi conducatorul lui B este salariat al lui A, dupa preluarea din 2019? Va rog sa-mi indicati cateva temeiuri legale!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: m-n-g , utilizator 07:45, 6 Noiembrie 2020
Cum s-a preluat institutia B?
Prin HCL. Pana in 2019, ambele institutii erau subordonate Consiliului Local, avand fiecare personalitate juridica. Dupa HCL, B a ramas fara personalitate juridica, devenind subordonata lui A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata hotărârilor judecătorești m-n-g m-n-g Bună ziua! Instituția fără personalitate juridică CRESA este subordonata instituției A. A trebuie să plătească salariaților CRESEI drepturi ... (vezi toată discuția)
Probleme - egalizare salarii oanaportar oanaportar Va supun analizei urmatoarele texte de lege, cu rugamintea sa ne ajutati prin a ne lamuri cum trebuie sa se procedeze pentru egalizarea salariilor. - in ... (vezi toată discuția)
Am fost dat afara de itm hunedoara :am castigat procesul pe care ... miturusanda miturusanda Am fost dat afara de ITM Hunedoara :Am castigat procesul pe care l-am sustinut impotriva lor.Au sa imi dea salariul pe 4 luni , timp pe care l-am stat fara ... (vezi toată discuția)