Am fost dat afara de ITM Hunedoara :Am castigat procesul pe care l-am sustinut impotriva lor.Au sa imi dea salariul pe 4 luni , timp pe care l-am stat fara serviciu . Contabilitatea ITM Hunedoara imi spune acum ca imi vor da sumele cuvenite in 5 ani . In primul an doar 5 la suta din ce mi se cuvine . Cum pot recupera mai repede acesti bani?Mi se pare nedrept ce spune ITM Hunedoara. Sunt bani a caror lipsa mi-a creat neajunsuri.Mie imi trebuie cat mai repede.In 5 ani nu mai au aceeasi valoare.Prcizez ca itm-urile judetene sunt subordonate Inspectiei Muncii care este in subordinea Ministerului Muncii.Pot obtine acesti bani fara executare silita ? Mulțumesc!
Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2021, se va realiza astfel:
a) în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 5% din valoarea titlului executoriu;
b) în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 10% din valoarea titlului executoriu;
c) în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
d) în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
e) în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 35% din valoarea titlului executoriu.
- OUG 114/2018 , art.39 alin.1_
Plata drepturi salariale
noa
Daca un salariat a actionat in judecata angajatorul insa s a pensionat inainte de emiterea hotararii definitive prin care instanta ii acorda drepturile de ... (vezi toată discuția)