avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost dat afara de ITM Hunedoara :Am castigat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost dat afara de ITM Hunedoara :Am castigat procesul pe care ...

Am fost dat afara de ITM Hunedoara :Am castigat procesul pe care l-am sustinut impotriva lor.Au sa imi dea salariul pe 4 luni , timp pe care l-am stat fara serviciu . Contabilitatea ITM Hunedoara imi spune acum ca imi vor da sumele cuvenite in 5 ani . In primul an doar 5 la suta din ce mi se cuvine . Cum pot recupera mai repede acesti bani?Mi se pare nedrept ce spune ITM Hunedoara. Sunt bani a caror lipsa mi-a creat neajunsuri.Mie imi trebuie cat mai repede.In 5 ani nu mai au aceeasi valoare.Prcizez ca itm-urile judetene sunt subordonate Inspectiei Muncii care este in subordinea Ministerului Muncii.Pot obtine acesti bani fara executare silita ? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 7 Octombrie 2021
Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2021, se va realiza astfel:
a) în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 5% din valoarea titlului executoriu;
b) în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 10% din valoarea titlului executoriu;
c) în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
d) în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
e) în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 35% din valoarea titlului executoriu.
- OUG 114/2018 , art.39 alin.1_

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturi salariale noa noa Daca un salariat a actionat in judecata angajatorul insa s a pensionat inainte de emiterea hotararii definitive prin care instanta ii acorda drepturile de ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu adus bugetului institutiei... in cati ani se prescrie? Denis2015 Denis2015 Buna ziua, nu de mult m-am angajat ca si economist la o institutie. La preluarea datelor contabile am realizat ca institutia a platit niste drepturi salariale ... (vezi toată discuția)
Salariat : cum se face - plata unei sume câștigate în instanță ? oanaportar oanaportar Bună dimineața! Va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu câteva sfaturi! Un salariat a câștigat în instanță diferențe de drepturi salariale. ... (vezi toată discuția)