avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prejudiciu adus bugetului institutiei... in cati ani ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prejudiciu adus bugetului institutiei... in cati ani se prescrie?

Buna ziua, nu de mult m-am angajat ca si economist la o institutie. La preluarea datelor contabile am realizat ca institutia a platit niste drepturi salariale castigate in instanta mai multor persoane, aceste persoane au fost concediate fara motiv. La intrebarile mele despre ce este vorba am primit niste raspunsuri foarte vagi care mi-au dat de banuit. As dorii sa fac o nota informativa catre actuala conducere a institutiei despre prejudiciul adus in bugetul institutiei dar nu gasesc nici un articol la care sa fac referire, nu stiu nici daca nu s-a prescric cumva intre timp. Hotararea judecatoreasca definitiva este din 2019, ultima plata este in 2022, Va rog sa ma indrumati ce sa fac, nu vreau sa fiu raspunzatoare in nici o privinta la controlul curtii de conturi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 12 Iulie 2023
Aveti hotarararile judecatoresti in care acei salariati au castigat litigiul?

Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2021, se va realiza astfel:
a) în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 5% din valoarea titlului executoriu;
b) în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 10% din valoarea titlului executoriu;
c) în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
d) în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
e) în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 35% din valoarea titlului executoriu.
Da, avem hotarare judecatoreasca. Plata s-a realizat in 5 luni. Din ce am inteles a fost o situatie mai complicata... au fost blocate conturile institutiei de catre un birou de executor judecatoresc. Intre timp s-a schimbat conducerea. As dorii sa fac o nota informativa despre aceste plati. Nu vreau sa dau explicatii curtii de conturi cand o sa ma intrebe de ce nu am informat managerul despre acele plati.
In Nota explicati situatia sa cum ati gasit-o ... chiar daca au blocat conturile, trebuiau invocate prevederile OUG 114/2018 .

art.39
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2021, se va realiza astfel:
.........
(3) În cursul termenului prevăzut la alin. (1), orice procedură de executare silită se suspendă de drept.
........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt contabil în administrația publică locală. ... radu_emilia1986 radu_emilia1986 Buna ziua, Sunt contabil în administrația publică locală. Dacă avem un angajat care a câștigat în instanță niște drepturi salariale printr-o ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale Ciafalau Gica Ciafalau Gica Buna ziua, Lucrez in învățământ, nu mi s-au plătit 38 zile concediu de odihna. Am castigat in instanta dreptul de a fi plătit. Acum mi se spune de ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale noa noa Daca un salariat a actionat in judecata angajatorul insa s a pensionat inainte de emiterea hotararii definitive prin care instanta ii acorda drepturile de ... (vezi toată discuția)