Negarea este expresa, adica a fost la notar si a dat declaratia, a platit taxa, etc. Problema este ca acum nu ma inteleg cu sora, (se mosteneste un apartament si o casa de valoare aproape dubla, pe care casa o vrea ea in mod expres, casa in prezent locuita de tata, apartamentul fiind locuit de mine, ea are o alta casa a ei nou construita), si poate ar trebui sa ajungem la proces. Mi-e teama insa ca tata s-ar putea razgandi in favoarea sorei mele (e buna la asa ceva), si poate incerca sa anuleze negarea. Intrebarea e daca poate sa o mai anuleze (pt a-i da ei partea lui din tot), si daca nu poate, inseamna ca apartamentul si casa se impart DOAR intre mine si sora mea, tatalui meu nerevenindu-i nimic? Eu doresc impartirea egala, chiar daca asta presupune vanzarea ambelor, casa si apartament. Cum as putea sa fac sa-mi primesc jumatate din tot(asa cum ar fi corect si legal) in aceste conditii?
O alta intrebare: cam cat ar fi cheltuielile de judecata, daca totusi nu ne intelegem si ajungem la proces. Cam cat ar putea sa dureze procesul?
Chestiunea e in felul urmator: s-a facut succesiunea dupa decesul mamei, iar tatal a dat declaratie(negatie) prin care a decis sa renunte la tot ce i se cuvenea in favoarea copiilor, astfel incat dupa moartea lui sa nu mai fie nevoie sa se faca o alta mostenire. Intrebarea: se poate renunta la aceasta negatie sau cum s-o numi ea:-/, in cazul in care se razgandeste si isi doreste partea? Mentionez ca partea lui nu a fost inca impartita intre frati.
Multumesc.
Si in cazul in care nu exista acordul partilor, prin Tribunal nu se poate face nimic? Eu, ca proprietar pe o parte, nu pot nicicum instraina partea mea? Chiar trebuie sa joc dupa cum canta ei?
Buna!
Situatia e in felul urmator: suntem doi frati, mai traieste doar tatal meu. Ramane ca mostenire de la ei o casa si un apartament. Mama a murit, iar dupa ea s-a facut succesiunea, eu avand un sfert din casa si un sfert din apartam, la fel si fratele meu,iar tatal jum din cele doua proprietati. Problema e ca vreau partea mea, in bani. In ce conditii se pot vinde cele doua pt a-mi primi partea in bani, daca tatal meu locuieste inca in casa. Pot obtine prin tribunal vanzarea casei, sa-i oblig sa vanda ca sa-mi iau partea? Din pacate nu pot ajunge la nici o intelegere cu ei si ma silesc pe calea asta, desi nu as fi dorit-o.
Va rog lamuriti-ma, pot cere partea mea, sa-i oblig sa vanda proprietatile pt a primi banii pe partea mea?
Multumesc.
Buna! Sunt in concediu de crestere, ingrijire copil de apox 6 luni si planuiesc sa incep munca mai devreme de cei 2 ani, problema e ca vreau sa-mi schimb serviciul. Intrebarea e daca imi pot da demisia cat eu sunt in CCC, cand raporturile de munca sunt suspendate. Mai sunt obligata sa stau in preaviz? Cum se procedeaza in aceasta situatie?