avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate nico23

Activitate nico23

Răspuns la discuția valabilitatea negatiei
Negarea este expresa, adica a fost la notar si a dat declaratia, a platit taxa, etc. Problema este ca acum nu ma inteleg cu sora, (se mosteneste un apartament si o casa de valoare aproape dubla, pe care casa o vrea ea in mod expres, casa in prezent locuita de tata, apartamentul fiind locuit de mine, ea are o alta casa a ei nou construita), si poate ar trebui sa ajungem la proces. Mi-e teama insa ca tata s-ar putea razgandi in favoarea sorei mele (e buna la asa ceva), si poate incerca sa anuleze negarea. Intrebarea e daca poate sa o mai anuleze (pt a-i da ei partea lui din tot), si daca nu poate, inseamna ca apartamentul si casa se impart DOAR intre mine si sora mea, tatalui meu nerevenindu-i nimic? Eu doresc impartirea egala, chiar daca asta presupune vanzarea ambelor, casa si apartament. Cum as putea sa fac sa-mi primesc jumatate din tot(asa cum ar fi corect si legal) in aceste conditii?
O alta intrebare: cam cat ar fi cheltuielile de judecata, daca totusi nu ne intelegem si ajungem la proces. Cam cat ar putea sa dureze procesul?
Chestiunea e in felul urmator: s-a facut succesiunea dupa decesul mamei, iar tatal a dat declaratie(negatie) prin care a decis sa renunte la tot ce i se cuvenea in favoarea copiilor, astfel incat dupa moartea lui sa nu mai fie nevoie sa se faca o alta mostenire. Intrebarea: se poate renunta la aceasta negatie sau cum s-o numi ea:-/, in cazul in care se razgandeste si isi doreste partea? Mentionez ca partea lui nu a fost inca impartita intre frati.
Multumesc.
Răspuns la discuția partaj bunuri imobile
Si in cazul in care nu exista acordul partilor, prin Tribunal nu se poate face nimic? Eu, ca proprietar pe o parte, nu pot nicicum instraina partea mea? Chiar trebuie sa joc dupa cum canta ei?
Buna!
Situatia e in felul urmator: suntem doi frati, mai traieste doar tatal meu. Ramane ca mostenire de la ei o casa si un apartament. Mama a murit, iar dupa ea s-a facut succesiunea, eu avand un sfert din casa si un sfert din apartam, la fel si fratele meu,iar tatal jum din cele doua proprietati. Problema e ca vreau partea mea, in bani. In ce conditii se pot vinde cele doua pt a-mi primi partea in bani, daca tatal meu locuieste inca in casa. Pot obtine prin tribunal vanzarea casei, sa-i oblig sa vanda ca sa-mi iau partea? Din pacate nu pot ajunge la nici o intelegere cu ei si ma silesc pe calea asta, desi nu as fi dorit-o.
Va rog lamuriti-ma, pot cere partea mea, sa-i oblig sa vanda proprietatile pt a primi banii pe partea mea?
Multumesc.
Buna! Sunt in concediu de crestere, ingrijire copil de apox 6 luni si planuiesc sa incep munca mai devreme de cei 2 ani, problema e ca vreau sa-mi schimb serviciul. Intrebarea e daca imi pot da demisia cat eu sunt in CCC, cand raporturile de munca sunt suspendate. Mai sunt obligata sa stau in preaviz? Cum se procedeaza in aceasta situatie?