avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri imobile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri imobile

Buna!
Situatia e in felul urmator: suntem doi frati, mai traieste doar tatal meu. Ramane ca mostenire de la ei o casa si un apartament. Mama a murit, iar dupa ea s-a facut succesiunea, eu avand un sfert din casa si un sfert din apartam, la fel si fratele meu,iar tatal jum din cele doua proprietati. Problema e ca vreau partea mea, in bani. In ce conditii se pot vinde cele doua pt a-mi primi partea in bani, daca tatal meu locuieste inca in casa. Pot obtine prin tribunal vanzarea casei, sa-i oblig sa vanda ca sa-mi iau partea? Din pacate nu pot ajunge la nici o intelegere cu ei si ma silesc pe calea asta, desi nu as fi dorit-o.
Va rog lamuriti-ma, pot cere partea mea, sa-i oblig sa vanda proprietatile pt a primi banii pe partea mea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:09, 4 Mai 2007
~ Conținut șters la cerere ~
Si in cazul in care nu exista acordul partilor, prin Tribunal nu se poate face nimic? Eu, ca proprietar pe o parte, nu pot nicicum instraina partea mea? Chiar trebuie sa joc dupa cum canta ei?
Faceti o actiune de iesire din indiviziune.
Cereti sa li se acorde proprietatile si sa va plateasca sulta in termen de, sa zicem, 6 luni.
In cazul in care nu platesc cereti vanzarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire daniela-florentina daniela-florentina tatal meu a murit de sapte ani el mai are trei frati iar casa in care a locuit era casa parintilor sai dupa care a fost facuta succesiunea si aveau dreptul ... (vezi toată discuția)
Mama dorește să am grijă de ea și să rămân în casa părintească. doresc să îmi despăgubesc cei trei frați, dar unul dintre ei nu acceptă bani pentru partea lui, cum îl pot obliga? Desy99 Desy99 Suntem 4 frati si mama. Tatal a murit acu 10 ani. Avem fiecare certoficat de mostenitor cu cota din casa ce ne revine fiecaruia. Acum mama vrea sa raman eu in ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maverick77 Maverick77 Tatăl meu a moștenit un apartament într-o vilă de la o rudă. Restul de trei apartamente au alți proprietari. După câțiva ani tata a murit, s-a făcut ... (vezi toată discuția)