Buna ziua, va multumim pentru raspunsurile dumneavoastra.
Pana la aceasta data,noi in calitate de asociatiei am facut solicitari scrise,am primit numar de intrare de la aceeasta firma dar nu am primit nici un raspuns. In concluzie, viciile ascunse sunt atat pe spatii comune, cat si individual.
Urmeaza sa facem sesizari la ISC,OPC si urbanism.
Buna ziua, ma adresez d-voastra cu speranta obtinerii unor informatii.Suntem o asociatie de locatari care inca nu a preluat complexul rezidential de la dezvoltator.Dupa ce fiecare proprietar a cumparat apartamentul si s-a mutat in el au inceput sa apara o serie de vicii ascunse,cu toate ca am facut mai multe sesizari catre dezvoltator, acesta nu are de gand sa rezolve problemele cu care ne confruntam.Sesizarile au fost facute din parte asociatiei de proprietari.
1.Daca dam in judecata dezvoltatorul avem sanse sa castigam?
2.Cum este mai bine sa ii dam in judecata, individual sau ca asociatie?
3.In cazul in care o sa dam dezvoltatorul in judecata se va face o expertiza tehnica din care vor rezulta viciile ascunse?
4.Avand in vedere ca in asociatie suntem in jur de 20 de apartamente, d.p.d.v financiar putem sa sustinem acest proces?(majoritatea proprietarilor sunt oameni care au cumparat cu prima casa,deci nu facem parte dintr-o categorie de oameni instariti).
5.Considerati ca un eventual demers in acest sens are o sansa reala?
Mentionez ca intrebarile sunt de natura pur informativa,ne dorim sa ne facem o idee despre ce ar insemna acest demers.
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Sa inteleg ca daca la momentul casatoriei ei vor alege regimul comunitatii conventionale si vor incheia o conventie care sa includa casa ,mama mea va avea dreptul legal la aceasta casa in momentul cand sotul ei o sa devina proprietar 100% pe casa?La aceasta data el nu poate face de exemplu un contract de vanzare-cumparare pentru ca are acest contract de intretinere cu mama sa,cu toate ca dansa nu mai locuieste cu el.
Buna ziua,mama mea doreste sa se casatoreasca cu un domn care are o proprietate pe care este facut un contract de intretinere intre el si mama lui. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-ce tip de regim matrimonial sa aleaga mama mea pentru a se putea face mai tarziu(dupa ce mama domnului va deceda)contract de vanzare-cumparare intre ea si viitorul sot?
-dupa ce perioada bunurile devin comune in functie de regimul matrimonial ales?