avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casatorie

Buna ziua,mama mea doreste sa se casatoreasca cu un domn care are o proprietate pe care este facut un contract de intretinere intre el si mama lui. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-ce tip de regim matrimonial sa aleaga mama mea pentru a se putea face mai tarziu(dupa ce mama domnului va deceda)contract de vanzare-cumparare intre ea si viitorul sot?
-dupa ce perioada bunurile devin comune in functie de regimul matrimonial ales?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:11, 2 Iulie 2016
regimul comunicatii conventionale , incheie o conventie prin care include casa in comunitatea de bunuri, asta acum, nu are de ce astepta sa moara mama lui.

dupa ce perioada bunurile devin comune in functie de regimul matrimonial ales?

bunul e propriu al viitorului sot, devine comun doar prin vointa proprietarului.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Sa inteleg ca daca la momentul casatoriei ei vor alege regimul comunitatii conventionale si vor incheia o conventie care sa includa casa ,mama mea va avea dreptul legal la aceasta casa in momentul cand sotul ei o sa devina proprietar 100% pe casa?La aceasta data el nu poate face de exemplu un contract de vanzare-cumparare pentru ca are acest contract de intretinere cu mama sa,cu toate ca dansa nu mai locuieste cu el.
Nu e adevarat, de vandut, omul poate vinde oricui, are drept de dispozitie asupra casei. Ce vinde insa, e nuda proprietate, daca mama si-a rezervat drept de uzufruct, iar obligatia de intretinere exista si pe mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract VioletaC VioletaC Buna ziua!Vreau sa va cer sfatul in urmatorea problema.Vreau sa ma casatoresc cu o persoana.Persoana respectiva are un apartament si o casa la tara.In schimbul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)
Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)