avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate Dana2112

Activitate Dana2112

2 ani si 5 luni avea la 1 iulie.
Si conform vechii legi am primit stimulent pana a implinit 2 ani.
Dar o data cu noua lege, stimulentul se primeste pana la varsta de 3 ani.
Si nu am gasit niciunde in lege specificat ca ma incadrez sau ca nu ma incadrez pentru prelungirea stimulentului de insertie.
Buna ziua,

Am un copil de 2 ani si jumatate. Am obtinut venuturi impozitabile cand acesta avea 11 luni. Deci indeplinesc conditiile de mai jos:
"părinţii care obţin venituri impozabile cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap) vor putea beneficia de prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea vârstei de trei ani"

Intrebarea este daca am dreptul sa beneficiez incepand din 1 iulie, de cand s-a modificat legea si pana cand face copilul 3 ani de stimulentul de insertie?
Va multumesc frumos pentru raspuns. Am trimis si un email la ITM iar raspunsul primit astazi a fost urmatorul:
"Va rog sa cititi si prevederile O.U.G.96/2003, cu modificarile si completarile ulterioare si H.G. 537/2004. Aceste sunt prevederile legale refeitoare la starea dvs. graviditate.
Da, dvs. trebuia sa instiintati in scris, completat cu documente medicale, conducerea companiei privitor la starea de graviditate.
Se intocmeste un Raport de evaluare privind riscurile la care este expusa femeia gravida, la locul de munca. Acesta este intocmit de medicul de medicina muncii cu care colaboreaza compania si care, in functie de siutatie, va stabili ce trebuie asigure compania ,sau daca sa se acorde concediul de risc maternal. Dupa efectuarea demersului precizat anterior, in functie de propunerea medicului de medicina muncii, puteti sa beneficiati de reducerea progamului de munca.
"
Din acest raspuns eu inteleg ca nu pot beneficia de reducurearea programului de lucru
Buna ziua,
Am primit de la doctor o adeverinta in care este recomandata reducerea programului de lucru pentru ca am o sarcina cu risc.
Am dus la angajator aceasta adeverinta impreuna cu o cerere prin care solicitam reducerea cu o patrime a timpului de lucru.
Mi s-a comunicat ca mai trebuie sa fac o cerere in care sa ii instiintez ca sunt insarcinata si ca ei vor informa la ITM si doar dupa ce primesc raspuns de la ITM voi putea trece la program de 6 ore.
Daca raspunsul de la ITM vine in cateva zile, in aceste zile nu pot sa beneficiez de program redus?