avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate DanielaMocanu83

Activitate DanielaMocanu83

Răspuns la discuția Avize si autorizatii
Va multumesc mult pentru clarificari!
Răspuns la discuția Avize si autorizatii
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Firma este deja infiintata dar are alt obiect principal de activitatem va trebui sa autorizam noul cod caen pentru aceasta activitate. Daca sunteti amabil, puteti sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:

In situatia in care solicit certificatele constatatoare separate pe domenii primesc instructiuni cu ce documente sa pregatesc pentru fiecare autoritate pentru a primi aviz de functionare?

Pot fi declansate controale inainte de autorizare?

Credeti ca pot desfasura activitatea in propria locuinta fiind vorba doar de calcat?

Va multumesc inca odata pentru diaponibilitate si amabilitate. O seara buna!

POPA GHEORGHE a scris:

Daca ati inregistrat firma la RC trebuie sa primiti certificat de inregistrat si la cerere, certificate constatatoare, separate, pentru domeniile: ssm, mediu, sanatate, sanitar-veterinar, certificate care va autorizeaza/ avizeaza functionarea.
Inainte de a incepe activitatea trebuie sa o declarati la ANAF pentru impozitare si plata asigurari sociale si asigurari de sanatate, respectiv la primarie-taxe si impozite pentru stabilire impozit pe locatie si taxe locale.

Buna ziua!

Mi-am deschis un SRL pentru prestarea activitatii de calcat rufe. Fara spalatorie. Calcat rufe la sediul societatii (acasa) si transportul acestora tur/retur la client. Puteti sa imi spuneti va rog ce avize si autorizatii imi sunt necesare pentru a-mi desfasura legal actvitatea? Nu am angajati. Activitatea o prestez eu si asociata mea.
Va multumesc mult pentru raspuns!
Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Da. Ideea este ca vreau sa infiintez personal un srl-d in perioada imediat urmatoare. Acesta nu are nicio legatura cu societatea la care am lucrat si de la care voi intra in concediu prenatal. Inseamna ca voi putea desfasura activitatea specifica de administrator, intocmind si semnand documente, pe toata perioada CCC fara sa incasez indemnizatie de administrator si cu reinvestirea dividendelor in societate? Pot infiinta societatea inainte de intrarea in CCC sau ma sfatuiti sa astept pana dupa acea data?
Răspuns la discuția casa din chirpici fara acte
In situatia in care imobilul este construit legal, adica are autorizatie de construire, la finalizarea acestuia s-a obtinut procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor si a fost declarat la spit, nu va ramane decat sa faceti cadastrul casei care este urmat de intabularea acesteia in cartea funciara. In acest sens trebuie sa contactati un specialist. Daca nu aveti actele de proprietate mentionate mai sus, trebuie sa va ocupati intai de punerea in legalitate a imobilului. Nu conteaza materialul din care este construit.
Buna ziua. Ma aflu in concediu prenatal urmand ca in octombrie 2016 sa intru in CCC. Intrebarea este urmatoare: daca infiintez, pana la intrarea in CCC, un srl-d in care voi avea statutul de asociat unic si administrator fara sa fiu remunerata in niciun fel, considerati ca voi mai avea dreptul la indemnizatia de crestere a copilului? Totodata, daca acest lucru este posibil fara sa imi afecteze indemnizatia, pe parcursul CCC pot incheia un CIM part-time cu un venit care sa se incadreze in limitele impuse de OUG 11/2010 actualizata? Multumesc anticipat pentru raspunsuri