avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Activitate DIoanaR

Activitate DIoanaR

Va rog sa ma ajutati cu 2 raspunsuri: Daca sunt in concediu pre si postnatal platit de catre angajator, am voie sa facturez in aceasta perioada pe PFA?
Cand intru in concediu crestere copil si primesc indemnizatia de la stat, am voie sa facturez pe un SRL unde sunt unic asociat?
Va multumesc pentru raspuns. Asta inseamna ca incepand cu data in care imi voi relua activitatea pot depasi aceasta suma de 3750.
Răspuns la discuția Pfi suspendare
Buna,
Si eu sunt in CIC acum si am PFI, nu l-am suspendat si inregistrez in continuare venituri dar sunt 3187,5 lei/an.
Buna seara,

In iulie 2018 ma voi intoarce din CIC. Stiu ca pe perioada indemnizatiei intr-un an calendaristic nu am voie sa depasesc 3187,5 pe an ca si venituri impozabile. Asta inseamna ca incepand din iulie imi voi putea relua activitatea pe PFI si sa depasesc aceasta suma de 3187,5 ron?

Multumesc
Va multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in privinta acestui aspect:

- in noiembrie 2016 voi intra in CIC, pana la acea data pe langa salariul lunar de la angajator eu mai desfasor in calitate de PFI activitati legate de asigurari

In textul de mai jos este precizat ca intr-un an calendaristic mai pot incasa venituri dar sa nu depaseasca 3.187,5 lei.

Intrebarea este: Pentru cele doua din acest an (noiembrie, decembrie) cum se va calcula? Va fi data de start noiembrie si anul calendaristic se va termina in noiembrie 2017 sau se va face o pondere (3187,5/12 si n-am voie sa depasesc aceasta suma lunar)?


"Părintele aflat în concediul pentru creşterea copilului are dreptul să obţină venituri impozabile fără ca plata indemnizaţiei să îi fie suspendată, însă doar în situația în care acestea nu depăşesc o limită anuală stabilită de OUG nr. 111/2010.

Concret, până la 30 iunie, plata indemnizaţiei nu se suspendă dacă părintele aflat în concediu realizează venituri impozabile, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada respectivă, de maximum 3.000 de lei într-un an calendaristic. Această limită va creşte, începând cu data de 1 iulie, la 3.187,5 lei, întrucât aceasta nu va mai fi raportată la indicatorul social de referinţă ci la cuantumul minim al indemnizaţiei de creştere (mai precis, 1.062,5 lei x 3)."