avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate razvancristea

Activitate razvancristea

Bună ziua! Am o curiozitate în privința returnării unei piese auto cumpărate dintr-un magazin fizic. Zilele trecute, în urma unei defecțiuni la mașină, tatăl meu a mers cu mașina la mecanic și acesta ar fi presupus că acea defecțiune are ca și cauză electromotorul deteriorat. A cumpărat unul nou dintr-un magazin fizic din oraș, a fost montat de mecanic, iar după câteva zile defecțiunea a continuat să persiste, constatându-se ulterior că alta era cauza, ci nu electromotorul. Văzând asta, tatăl meu ar fi vrut să-l remonteze pe cel vechi, iar pe cel nou să-l returneze în magazin. A fost mai întâi să se intereseze la respectivii, iar aceștia i-au spus că nu i-l mai pot primi înapoi, deoarece a fost montat, poate avea zgârieturi, sau urme de utilizare, iar ei nu-l mai pot vinde altor clienți ulterior.
Vreau să vă întreb dacă este legal ceea ce fac ei, fiecare magazin își poate stabili propriile criterii de acceptare a retururilor produselor vândute, sau este doar un moft pentru a nu ieși în pierdere? Dacă pe un magazin online clientul poate citi condițiile în care poate returna un produs, ce i se acceptă și ce nu, într-un magazin fizic acesta nu are cum să se informeze despre asta înainte de a face o achiziție, pentru a ști la ce să se aștepte.
Din câte știam (poate greșit sau incomplet), cu unele excepții, orice client poate returna un produs cumpărat fără a invoca motivul returului. Magazinele de electrocasnice, de exemplu, sunt pline de produse folosite de clienți și returnate, apoi vândute de aceștia ca resigilate.
Salutare,
As avea nevoie de niste informatii de la dvs. si o sa incerc sa dau detalii cat mai clare despre ce ar fi vorba.
In ceea ce ma priveste:
- 24 ani
- domiciliul in mediul rural, la 19 km de cel mai apropiat oras
- absolvent facultate "manag. turistic si comerial"
- nu am mai accesat / beneficiat de bani europeni sau alt fel de ajutor prin vreun program al statului pentru intreprinderea unei afaceri
- nu am mai avut vreun business / societate pana in prezent

Vreau sa infiintez o societate, un SRL-D mai exact.
Cu acest SRL-D vreau sa creez un magazin online, ce are ca scop comercializarea de bijuterii (bratari, lanturi, etc) din pietre semipretioase/pretioase, cristale pretioase, aur, argint. De partea de design si handmade m-as ocupa personal momentan. Insa acest gen de bijuterii vor include si piese (din argint / aur / placate cu aur, gravate, etc) care se pot crea doar intr-un atelier de bijuterii pe matrite si necesita priceperea unui bijutier. Sunt anumite elemente care se folosesc pentru a da o identitate (nume de brand) bijuteriilor, iar partea asta ar reveni unui bijutier.

Bugetul ar fi folosit pentru achizitionarea de materii prime, pentru amenajarea unui spatiu (atelier) unde sa se poata desfasura activitatea comerciala/lucra bijuteriile/creat design etc si tot ce mai implica asta, unelte, angajararea unui bijutier, conceperea unui site/magazin virtual si tot ce implica acesta (costuri lucrat, gazduire, optimizare, etc), achizitionarea de cutii carton personalizate pentru livrari, achizitionarea de saculeti textili personalizati pentru livrari, marketing, materiale promotionale, si alte cheltuieli care sigur imi scapa acum, dar ar fi parte intr-un plan de afaceri.

Poate fi finantat acest gen de activitate?

Stiu ca pentru fiecare gen de activitate comerciala sunt anumite coduri CAEN. Eu in care m-as incadra?

In ceea ce priveste fondurile europene, pentru ce masura ma incadrez conform datelor furnizate? Vreau sa ma documentez despre acea masura, sa stiu toate cerintele, clauzele, etc.

Pentru redactarea planului de afaceri, a proiectului european, la cine ar trebui sa apelez?

Sper sa fi fost cat de cat explicit pentru a putea primi un raspuns ok din partea dvs.

Multumesc!