avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate lavi714

Activitate lavi714

A trecut ceva timp de la postare,din păcate ma aflu în aceeași situație ca dvs. A-ți reușit sa rezolvați transcrierea?

mihaela_lore a scris:

Scuze, vroiam sa spun ca are numele de familie al sotului ca si mine de altfel.
Toate modificarile intervenite in statutul civil trebuie inscrise in ordinea efectuarii lor, ni s-a precizat, de aceeasi in cazul meu trebuie scrisa nasterea prima data dar forma initiala a certificatului de nastere.
Nu pot inscrie forma modificata cu numele meu de casatorie deoarece la momentul nasterii copilului purtam numele de domnisoara si nu pe cel al sotului.
Am primit informații diferite:
la tel: trebuie transcris certificatul de casatorie și după cel se nastere
email de la informații consulare: Minorii proveniti din parintii de origine romana, au automat cetatenia romana, dar nu îmi fac transcrierea pe baza celor spuse mai sus: neconcordanta la nume meu, deși pe certificat sunt doua rubrici separare, una cu numele luat și alta cu numele meu de domnișoara.
Nu se oferă nici o îndrumare ce sa faci in astfel de situații.

Răspuns la discuția Casa nationalizata
Da, asa este. Un timp prea mare.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Proces de retocedare, sau sa se trezeasca "mostenitori" nu se poate. Va spun asta deoarece in cladirea respectiva toti si-au cumparat apartamentul,a mai ramas acesta pe care doresc eu sa-l cumpar. S-au facut verificari in vederea posibilei retrocedari. Acestea fiind facute de proprietarii apartamentelor din acea cladire.

Mai pe scurt, excluzandu-se problema retrocedarii, s-ar putea face acte ca sa raman eu proprietar la expirarea termenului de 10 ani de la cumpararea locuintei.
Da stiu ca este complicat, ca orice lucru pe care vrei sa-l faci in tara asta. Ma interesa daca se poate face ceva legal. Am inteles ca ar trebuii sa iau legatura cu un avocat.

Va multumesc.:)
Buna ziua, am si eu mai multe intrebari in legatura cu o casa nationalizata.
As dori sa cumpar o casa cu lege 112, nu a fost revendicata,nu are proprietari,in acest sens este OK. Problema sta in felul urmator, as dori sa o cumpar eu pe numele unei familii care poate avea contract de inchiriere pe locuinta.Eu nu pot sa fiu chirias. Se poate face un act, un contract la notar in baza caruia la sfarsitul perioadei de 10 ani sa devin eu proprietar? sa nu raman eu cu banii dati si pierduti.Exista vreo solutie legala?

Va multumesc