avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa nationalizata

Buna ziua, am si eu mai multe intrebari in legatura cu o casa nationalizata.
As dori sa cumpar o casa cu lege 112, nu a fost revendicata,nu are proprietari,in acest sens este OK. Problema sta in felul urmator, as dori sa o cumpar eu pe numele unei familii care poate avea contract de inchiriere pe locuinta.Eu nu pot sa fiu chirias. Se poate face un act, un contract la notar in baza caruia la sfarsitul perioadei de 10 ani sa devin eu proprietar? sa nu raman eu cu banii dati si pierduti.Exista vreo solutie legala?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:53, 9 Iulie 2016
Acte juridice se pot face dar e destul de complicata situația cu aceste imobile.
Mai bine mergeți la avocat pentru redactarea unui act juridic deoarece este mai sigur dar trebuie știut și dacă notarul accepta sa stampileze actul.
În caz de probleme prin justiție veți rezolva problema și nu prin notar și de aceea este de preferat sa se ocupe avocatul de redactare și nu notarul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da stiu ca este complicat, ca orice lucru pe care vrei sa-l faci in tara asta. Ma interesa daca se poate face ceva legal. Am inteles ca ar trebuii sa iau legatura cu un avocat.

Va multumesc.:)
Dacă era simplu va ajuta notarul dar din moment ce pot apărea probleme cu un proces e bine sa se ocupe avocatul.
Variante juridice exista.
Proces de retocedare, sau sa se trezeasca "mostenitori" nu se poate. Va spun asta deoarece in cladirea respectiva toti si-au cumparat apartamentul,a mai ramas acesta pe care doresc eu sa-l cumpar. S-au facut verificari in vederea posibilei retrocedari. Acestea fiind facute de proprietarii apartamentelor din acea cladire.

Mai pe scurt, excluzandu-se problema retrocedarii, s-ar putea face acte ca sa raman eu proprietar la expirarea termenului de 10 ani de la cumpararea locuintei.
Probleme juridice pot exista și cu cei care devin proprietari.
În 10 ani se pot intampla multe.

Alte discuții în legătură

Codul fiscal Mircea Razvan Mircea Razvan Am o mare nelamurire. Conform codului fiscal, imobilele mostenite nu sunt considerate ca fiind a doua casa si nu sunt impozitate suplimentar. In cazul ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate dadida dadida Buna ziua As dori sa cer sfatul in legatura cu achizitionarea unei locuinte cumparata de catre actualul proprietar prin legea 112/1195 . Casa a fost ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot asigura ca apartamentul ramane mobilat si utilat dupa cumparare eugen_2 eugen_2 Vreau sa cumpar un apartament pentru care platesc ceva bani in plus pentru ca vanzatorul il vinde mobilat si utilat. Cum ma pot asigura ca proprietarul chiar ... (vezi toată discuția)