avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Codul fiscal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Codul fiscal

Am o mare nelamurire. Conform codului fiscal, imobilele mostenite nu sunt considerate ca fiind a doua casa si nu sunt impozitate suplimentar. In cazul imobileleor notificate conform Legii 10/2000, acestea sunt retrocedate in natura fostilor proprietari sau mostenitorilor acestora. In cazul meu, pentru ca PMB nu a binevoit sa imi retrocedeze imobilul pe cale administrativa, am actionat PMB si am castigat toate procesele pana la ICCJ. Am fost pus in posesie, dupa 10 ani de chin. M-am intabulat. Acesta este al 3-lea an cand sunt impus suplimentar cu 60%. Ministerul Finantelor Publice, Directia Legislatie Impozite Directe , prin semnatura directorului sau imi raspunde la petitie in mod naucitor, citez :,, Bunurile care sunt supuse unor legi (sau ) sunt dobandite prin hotarare judecatoresca, sau prin decizii administrative nu sunt considerate ca sunt dobandite dobandite prin succesiune legala. Urmare celor de mai sus , apartamentul nationalizat si restituit in natura situat... este considerat a doua locuinta si impozitat majorat’’...Cum ramane cu articolul din legea 10 care repune in termen pe mostenitori si care nu permite decat proprietarilor si mostenitorilor sa aibe acces la acestea?Cum ramane cu valabilitatea certificatelor de mostenitor care au stat la baza retrocedarilor? Ce se poate face ca acest stat sa devina de drept?

Alte discuții în legătură

Retrocedare imobil nationalizat ( pe legea 10) manud manud Ce date are trebui sa contina un formular de renuntare a unui mostenitor in cazul retrocedarii unui imobil nationalizat? (vezi toată discuția)
Case nationalizate - cumpararea lor daca proprietarul a decedat eugentudosie eugentudosie buna ziua..am si eu o intrebare legata de legea retrocedarii caselor nationalizate.ex:parintii mei locuiesc intr o casa nationalizata pe legea 112/1995..doar ... (vezi toată discuția)
Revendicare Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna seara. Fostii proprietari sau succesorii acestora care nu au facut pana la aceasta data cereri de retrocedare a imobilelor nationalizate in perioada ... (vezi toată discuția)