avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare

Buna seara.
Fostii proprietari sau succesorii acestora care nu au facut pana la aceasta data cereri de retrocedare a imobilelor nationalizate in perioada comunista, in baza legilor speciale, chiar nu mai au nici o posibilitate sa revendice acele imobile ?? Odata cu intrarea in vigoare a noii legi a retrocedarilor nr.165/2013 nu se mai admit astfel de cereri?? nici cereri de compensatie financiara ??
o solutie ceva nu mai exista ?? inca mai sunt persoane care fiindca au fost plecate din tara nu au aflat de acele legi speciale, ale caror termene pentru retrocedari s-au prescris ..
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 12:39, 22 Noiembrie 2013
Din ce am citit eu( am avut cereri la toate legile proprietatii degeaba) exista posibilitatea de revendicare in anumite conditii, dispuse de ICCJ.
Stimat forumist,

Ca principiu, nu se mai poate face nimic în cazul în care nu s-a făcut nici un demers, până acum - notificări, procese.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen nou la legea retrocedarilor wazz wazz Buna ziua Modificarile la noua lege a retrocedarilor se refera si la posibilitatea ca cei ce nu au depus cerere pana acum pentru retrocedarea imobilelor ... (vezi toată discuția)
Revendicare casa nationalizata ContSters139112 ContSters139112 Buna ziua, cu respect ptr. dvs. doresc sa ma informati in legatura cu o casa nationalizata pe care a mostenit-o mama mea,si care in anul 1960 ia fost ... (vezi toată discuția)
Mai pot fi solicitate retrocedari de imobile ? Puiu Popescu Puiu Popescu Doresc sa stiu daca se mai pot depune notificari pentru retrocedarea unei farmacii nationalizata cu decretul 134/2.04.1949 impreuna cu intregul ei inventar ? ... (vezi toată discuția)